Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Το Film Office της Στερεάς μπροστά με τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές

Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας διανύει τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του και ήδη έχει διαγράψει την πλέον επιτυχημένη πορεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη προχωρά στην χρηματοδότηση τεσσάρων κινηματογραφικών παραγωγών που τα γυρίσματά τους πραγματοποιούνται στην Στερεά Ελλάδα.  


Σε αυτή την επιτυχημένη πορεία αναφέρθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι μένουμε ελάχιστα στη θεωρία και προχωράμε γρήγορα στην πράξη ή στα γυρίσματα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Καθημερινά ακούτε για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα αλλά το ερώτημα είναι αν τις βλέπετε. Εμείς λοιπόν είμαστε σε θέση να τις παρουσιάσουμε πλέον» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.  

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στον τόπο των γυρισμάτων της ταινίας "Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς" με την συμμετοχή και των συντελεστών της ταινίας που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Φθιώτιδα. Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας είναι μόνο η αρχή, όπως φαίνεται, για το Film Office της Στερεάς Ελλάδας, καθώς ακολουθούν ακόμη τρεις παραγωγές των ταινιών «Θερμοκήπιο», «Απόστρατος» και «Χάρτινα πουλιά». 

Θετικές εντυπώσεις για την λειτουργία του Film Office προκάλεσε και η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του από τον Περιφερειάρχη (www.filmincentralgreece.com) που αποτελεί κομβικό κομμάτι ενημέρωσης του κοινού για τις δραστηριότητές του, τις παραγωγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνες που έχουν ολοκληρωθεί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσω της σελίδας, δίνεται η δυνατότητα για την υποβολή προτάσεων και σκέψεων σε σχέση με τις κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη της Στερεάς Ελλάδας σε Film Destination.  

Ειδικότερα στον διαδικτυακό τόπου του Film Office ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται για τις παραγωγές που γυρίζονται και τις δράσεις της Περιφέρειας σχετικά με το σινεμά ενώ οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα μπορούν:

-Να καταγράφουν την παραγωγή τους διευκολύνοντας την επικοινωνία με το Film Office και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αδειοδότησης  

-Να πληροφορούνται σχετικά με τα προγράμματα στήριξης επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών  

-Να ενημερωθούν για τα κριτήρια επιλογής για ένταξη στο hospitality fund  

-Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και αδιάβλητα την αίτηση ένταξής τους στις ενισχύσεις της Περιφέρειας.  

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει και τράπεζα δεδομένων τοποθεσιών της Περιφέρειας ώστε να διευκολυνθούν οι Έλληνες line producers και location scouters.  

Επίσης θα κληθούν οι επαγγελματίες της περιοχής να καταγράψουν την επιχείρησή τους (Ξενοδοχεία, υπηρεσίες εστίασης κα) ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές των συντελεστών των παραγωγών με τοπικούς προμηθευτές.  

Το Film Office της Στερεάς συγκεντρώνει μέχρι σήμερα τις καλύτερες κριτικές από τους ανθρώπους του χώρου λόγω της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει αλλά και της μεθοδικότητας με την οποία προχωρά στην κινηματογραφική παραγωγή. «Όταν εξαγγέλλεις την δημιουργία ενός οργανισμού, μίας υπηρεσίας ή ενός γραφείου, είναι μια καλή στιγμή. Η καλύτερη όμως είναι όταν μπορείς να παρουσιάζεις τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Κι εμείς μπορούμε να το κάνουμε για το Film Office έχει κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά που ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ.Μπακογιάννης.  

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει ποδαρικό στα γυρίσματα ταινίας μέσω του δικού της Film Office με μία διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες Α.Ε.), Γαλλίας (ΕΖ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Υ.Ε. Films Ltd). Την επιτυχία της ταινίας σφραγίζουν ο σκηνοθέτης της Γιάννης Οικονομίδης, ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής αλλά και οι πρωταγωνιστές της. «Διαθέτουμε το μεγαλύτερο και το πιο όμορφο φυσικό studio της Ελλάδας» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης υποδεχόμενος τους συντελεστές της ταινίας και τόνισε ότι η Στερεά Ελλάδα βγαίνει μπροστά και στο κομμάτι των κινηματογραφικών παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...