Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Χαλκίδα

Φώτο Αρχείου 
Υποδεχόμαστε, όπως του «αξίζει», τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης που τσακίζει τα δικαιώματα μας ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7 μ.μ. 


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» (Παραλία Χαλκίδας) 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Κυβέρνηση και διοίκηση σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΚΥΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ την εκδήλωση «Δημόσιου Απολογισμού» της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως ακριβώς έκαναν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε
άλλα νοσοκομεία. 

Πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΣΗ να μας καλούν να ακούσουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «αναβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας», την ίδια στιγμή που: 

● εκατοντάδες επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ συνάδελφοι μας σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση 

● οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην υγεία μειώθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά 1619 την τριετία 2015 – 2017, αφού οι «πολυδιαφημιζόμενες» προσλήψεις δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις αποχωρήσεις. 

● μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018 

● προωθούν εκβιαστικά την "αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων", που οδηγεί στην παραπέρα λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενώ ανοίγει τον δρόμο για μισθολογική καθήλωση και απολύσεις εργαζομένων. 

● μέσω της ενεργοποίησης του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (που είναι η μετονομασία της ΕΣΑΝ Α.Ε.) προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία 

● συνεχίζουμε να έχουμε απώλειες στους μισθούς, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, και ετοιμάζουν νέα μεγάλη μείωση με τη μείωση του αφορολόγητου 

● αρνούνται να μας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος 

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο μας: 

● στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, με βάση τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές 150 θέσεις βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις καλοκαιρινές άδειες στα νοσηλευτικά τμήματα. Οι αλλεπάλληλες βάρδιες, απόγευμα – πρωί – νύχτα, είναι συχνό φαινόμενο, μεγαλώνει η επαγγελματική εξουθένωση και αυξάνονται τα μυοσκελετικά προβλήματα. 

● στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, η πληρότητα που φαίνεται είναι εικονική, γιατί οι κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται από εξωτερικά ιδιωτικά συνεργεία. 

Στις Τραπεζαρίες εργάζονται τρεις μόνιμοι υπάλληλοι, που συνταξιοδοτούνται το αμέσως επόμενο διάστημα και οι ανάγκες εξυπηρετούνται από εθελοντές και αντιρρησίες συνείδησης. 

● στην ιατρική υπηρεσία, η Πνευμονολογική αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, η Αιμοδοσία έχει μόνο τρεις οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών (ο διευθυντής είναι σε μόνιμη απόσπαση), η ΩΡΛ έχει μόνο τέσσερεις οργανικές θέσεις ειδικευμένων (η μία είναι κενή) κλπ. Οι ελλείψεις ειδικευόμενων και μόνιμων γιατρών είναι πάγιο φαινόμενο. 

Η απαράδεκτη κατάσταση «καλύπτεται» από τους επικουρικούς, τους ειδικευόμενους γενικούς γιατρούς, τους παρατασιούχους ειδικευόμενους, ενώ συχνά 55άρηδες ειδικευμένοι αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες εφημερίες από όταν ήταν 20 χρόνια νεώτεροι. 

● Παρά τις υποσχέσεις περί «εκδίωξης των εργολάβων», το Νοσοκομείο- εργολάβος είναι χειρότερος σε ότι αφορά τις συνθήκες δουλειάς και την εντατικοποίηση. 

Τσακίζουν τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών 

για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων 

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι φτάνουμε στο «τέλος των μνημονίων», ενώ διατηρούν όλους τους μνημονιακούς νόμους και προωθούν νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων (μείωση αφορολόγητου, περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις) αποσκοπούν μόνο στο να εμποδίσουν η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση για τα δικαιώματα μας. 

Κρύβουν ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, εκτός από το τσάκισμα των μισθών, απαιτεί τη μείωση και του «μη μισθολογικού κόστους» μέσω της περικοπής των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και την μετατροπή της σε ολοένα ακριβότερο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες και ευνοϊκό πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, την Ε.Ε.–ΔΝΤ που τους στηρίζουν. 

Στην κυβερνητική προπαγάνδα απαντάμε με την αλήθεια για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, ασθενείς και εργαζόμενοι. 

Στις «υποσχέσεις τους» απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας για: 

► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί) 

► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες. 

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. 

► να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους. 

► Άμεση παράδοση του νέου Νοσοκομείου με πλήρη κάλυψη σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και αναλώσιμα. 

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση και να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασίας με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...