Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας

Οι Προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας αλλά και τα πυρόπληκτα δάνεια, στην Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων που έχουν χορηγηθεί από την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας αλλά και τα πυρόπληκτα δάνεια, κατέθεσαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ευβοίας στον κο Γεώργιο Πάσχα, Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε
προγραμματισθείσα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10.07.2018. 


Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον Οικονομικό Επόπτη κ. Σπυρίδωνα Κουτσαύτη και τη Νομική Σύμβουλο του Επιμελητηρίου κα Αντιγόνη Κουκά. 

Επικοινωνήθηκαν στον κο Πάσχα τα παράπονα των επιχειρήσεων για την ανελαστικότητα και ανεδαφικότητα των προτεινόμενων μέχρι σήμερα ρυθμίσεων από την Εταιρία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας. 

Ο κος Πάσχας επιβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το γεγονός ότι η οικονομία και οι επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας έχουν πληγεί σημαντικά και ότι πρέπει οι προτεινόμενες ρυθμίσεις να ευνοούν την εξακολούθηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. 

Έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Επιμελητηρίου Ευβοίας, αφού του τεθούν υπόψιν συγκεκριμένες περιπτώσεις, να εξετάσει αυτές, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο. 

Το επόμενο βήμα από το Επιμελητήριο Ευβοίας είναι να θέσει υπόψιν στον κο Πάσχα τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να δοθούν λύσεις και να ανοίξει ο δρόμος για ορθολογικότερη αντιμετώπιση των αιτημάτων ρύθμισης. 

Αναφορικά με τα πυρόπληκτα δάνεια, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αναρμόδιοι και ότι λύση ρύθμισης των εγγυήσεων που βεβαιώνονται στον Δημόσιο, θα μπορούσε να δοθεί μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών. 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...