Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δημόσια συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στην αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ, η δημόσια συζήτηση, με πρωτοβουλία των Βουλευτών Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, για το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ Χαλκίδας. 


Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν οι προτάσεις τόσο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) με την ίδρυση στην περιοχή Ευβοίας-Βοιωτίας του «Συγκροτήματος Ευρίπου», όσο και η πρόταση της ΠΕΔ που εκπονήθηκε από την ομάδα Πανούση για την ίδρυση του
Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. 

Υπήρξε ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και των Βουλευτών και προκρίθηκε η πρόταση του ΕΚΠΑ ως πληρέστερη, με ταυτόχρονο το αίτημα των φορέων ειδικά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για ενδυνάμωση της πρότασης. 

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΕΚΠΑ περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: 

· Διαχείριση Λιμένων και Ναυτιλιακών σπουδών 

· Τμήμα Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας 

· Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου 

· Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας 

· Διετή προγράμματα ΤΕΕ 

· Τεχνόπολη Ευρίπου. Σύμπλεγμα Τεχνολογίας-Τέχνης-Πολιτισμού 

Μονάδα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας και Επιστήμης Δεδομένων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα με αφορμή τη διαβούλευση που έχει αρχίσει ήδη το Υπουργείο Παιδείας πολύ πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, με σκοπό να ανοίξει ευρύτατος διάλογος με την κοινωνία για το σοβαρό θέμα της αναδιοργάνωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Θεωρούμε ότι η τελική πρόταση που θα διαμορφωθεί θα στοχεύει στην αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και συγχρόνως θα γίνει πόλος ανάπτυξης για την περιοχή μας. 

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...