Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σκύρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο της Σκύρου από το Εθνικό Κέντρο αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου.


Η συμμετοχή των Σκυριανών ήταν σημαντική, αφού ξεπέρασαν τους 60 εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσέρχονταν από νωρίς το πρωί στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αιμοδοσία. Την όλη οργάνωση της διαδικασίας ανέλαβε επιστημονικό κλιμάκιο αποτελούμενο  από νοσηλευτές και γιατρό. Στο τέλος, όλοι οι εθελοντές αιμοδότες πήραν κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

Ο Δήμος Σκύρου στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει εγγραφεί στο Ε.Κ.Ε.Α., (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ) έτσι ώστε όλοι οι δημότες της Σκύρου να έχουν την δυνατότητα παροχής αίματος σε περίπτωση ανάγκης.

 Με ικανοποίηση σημειώνουμε πως, για μια ακόμα φορά κυριάρχησε το πνεύμα εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Ο Δήμος Σκύρου ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, στέλνοντας ένα μήνυμα ζωής προς όλους μας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος και υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...