Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου: «Έχει σημασία η Ιστορία μας ή τα ισοπεδώνουμε όλα για την καρέκλα;»

«Με την πρόταση μομφής απευθυνόμαστε στη συνείδηση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, τους οποίους καλούμε να αναλογιστούν τις ιστορικές συνέπειες της υπογραφής του κ. Τσίπρα στη συμφωνία με τα Σκόπια».

Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε ως «μνημείο αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, γιατί η Ελλάδα τα δίνει όλα και δεν

παίρνει τίποτα!». 


Παράλληλα, υπενθύμισε ότι αυτοί που σήμερα διαπραγματεύονται είναι οι ίδιοι, οι οποίοι πριν μερικά χρόνια ισχυρίζονταν, ότι τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται όπως θέλουν και ότι το όνομά τους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Ο Σίμος Κεδίογλου ζήτησε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης να απαντήσουν στο ερώτημα, εάν έχουν ιστορική συνείδηση και αν αντιλαμβάνονται, τι σημαίνει η εκχώρηση της δήθεν «μακεδονικής» εθνότητας και «μακεδονικής» γλώσσας, γιατί, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός με τους χειρισμούς του έδειξε, ότι έχει μόνο μικροκομματική συνείδηση με σαφείς σκοπιμότητες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας και έχοντας την ελπίδα να διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς, όμως, να το καταφέρει». 

Σε ό, τι αφορά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να συνδυάσει το Σκοπιανό με την εξέλιξη της οικονομίας, με αφορμή την επίσκεψη του Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι δεν θα ήθελε να πιστέψει, πως μπορεί να υπήρξε κοστολόγηση το ονόματος. 

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι η εν λόγω συμφωνία, που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά και εξελίχθηκε μυστικά, παρουσιάζεται σε ένα σύννεφο από ψέματα, αναφέροντας τα εξής: 

«Πουθενά δεν υπάρχει το περί Severna Makedonija που είπε πρωθυπουργός. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό οι βόρειοι γείτονες να αποκαλούν την ελληνική Μακεδονία-«Νότια Μακεδονία» με προφανείς προεκτάσεις . 

»Είναι ψέμα, επίσης, ότι η όλη διαδικασία τελεί υπό την αίρεση της επικύρωσης από την ελληνική Βουλή. Αν υπογράψει ο κ. Τσίπρας τότε δρομολογείται άμεσα η ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αν η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων ξεκινήσει, θα είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατο να ανακοπεί από μία επόμενη ελληνική κυβέρνηση ή από μία απόφαση της ελληνικής Βουλής. Το δε διπλωματικό κόστος θα είναι τεράστιο για τη χώρα μας. 

Η τελευταία ευκαιρία να αποτρέψουμε μία εθνική ήττα απρόβλεπτων διαστάσεων είναι η αυριανή ψηφοφορία. Εκεί θα κριθούμε όλοι και να είστε σίγουροι ότι αναμετριόμαστε με την ιστορία. 

Απευθυνόμαστε στη συνείδησή σας κ.κ της συμπολίτευσης. Έχετε συνείδηση του τι συμβαίνει; Θα ρωτήσω αν έχετε εθνική συνείδηση, όμως, φοβάμαι ότι για ορισμένους από εσάς οι έννοιες της εθνικής συνείδησης, της εθνικής ταυτότητας είναι μάλλον θολές. Έχετε, τουλάχιστον, ιστορική συνείδηση; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει η πλήρης εκχώρηση της δήθεν «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας; 

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να κομπορρημονεί, γιατί αποτρέπεται η καπήλευση της αρχαίας Μακεδονίας. Μα δεν ήταν ποτέ αυτό το πρόβλημα. Με το περί Σκοπιανού Μεγαλέξανδρου γελούσε όλος ο κόσμος. 

»Εκείνο που συμβαίνει, ωστόσο, με τη συμφωνία είναι η εκχώρηση της Ιστορίας της Μακεδονίας από το Μεσαίωνα, από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ζάεφ έσπευσε να δηλώσει ότι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν Σκοπιανοί και ότι θα ήταν περήφανο για τη συμφωνία. Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Κύριλλου και του Μεθόδιου, η αμφισβήτηση δηλαδή του πρωταγωνιστικού ρόλου των Ελλήνων στον εκχριστιανισμό των Σλάβων είναι απλώς η αρχή, όμως και μόνον αυτή έχει σοβαρές συνέπειες. 

Αλήθεια, τι θα λέμε για τη βυζαντινή δυναστεία των Μακεδόνων; Ήταν Έλληνες τελικά ή τους χαρίζουμε και αυτούς στους Σκοπιανούς; Και το βυζαντινό Θέμα της Θεσσαλονίκης; Ήταν και αυτό σκοπιανό;». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας το ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι βάσει της συμφωνίας θα υπάρχει μία Μακεδονία (η Βόρεια) που θα κατοικείται από Μακεδόνες και μία άλλη – η ελληνική - που δεν θα έχει μακεδονική εθνότητα, υπογραμμίζοντας: «Είναι ένας πολύ επικίνδυνος τραγέλαφος ως συνέπεια της αναγνώρισης δήθεν «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας. Και επειδή στη συμφωνία προβλέπεται να γραφτούν ξανά τα βιβλία της Ιστορίας, προσέξτε μη βρεθούμε κατηγορούμενοι για εθνοκάθαρση στην ελληνική Μακεδονία. Μη δούμε να κατηγορούν τον Παύλο Μελά για εγκληματία πολέμου!! Ακούγεται εξωφρενικό αλλά με τόσο ενδοτισμό από ελληνικής πλευράς, μπορεί και αυτό να συμβεί». 

Ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποτρέψουν την τραγική αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας επιμένοντας στην αλήθεια: η εθνότητα είναι σλαβο-μακεδονική-Σλάβοι, που κατοικούν σε τμήμα της γεωγραφικής περιοχής, διευκρινίζοντας, ότι οι Αλβανοί δεν δηλώνουν Μακεδόνες και αδιαφορούν για το πώς θα αποκαλούνται. 

Για τη γλώσσα είπε, ότι είναι σλαβομακεδονική, επισημαίνοντας, ότι για την ακρίβεια πρόκειται για μία βουλγαρική διάλεκτο, καθώς μοιάζει τόσο πολύ με τη βουλγαρική γλώσσα, όσο μοιάζουν τα ελληνικά που μιλούν στην Κύπρο με τα ελληνικά των Ελλαδιτών. Ουσιαστικά –είπε- είναι η ίδια γλώσσα και πρόσθεσε: «Έχω εντρυφήσει στη σλαβική γλώσσα. Μιλάω καλά ρωσικά και οι ομοιότητες με τις άλλες σλαβικές γλώσσες, ιδιαίτερα , με τα βουλγαρικά είναι πολλές. Έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις ομοιότητες βουλγαρικών και σκοπιανών. 

»Κανονικά θα έπρεπε να το ξέρει ο κ. Κοτζιάς γιατί εξ όσων γνωρίζω μιλάει ρωσικά. Μιλώντας για τον κ. Κοτζιά επειδή ακούσαμε, ότι θέλει να λύσει και το Αλβανικό πριν πάει διακοπές, τον παρακαλούμε, όχι άλλη «επιτυχία» …να μην το κάνει, ας πάει κατευθείαν διακοπές». 

Ο Σίμος Κεδίκογκου κάλεσε, τέλος, τους κυβερνητικούς βουλευτές να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «έχει σημασία η Ιστορία μας; Έχει σημασία για εσάς η ονομασία Έλληνας ή τα κάνουμε όλα ίσωμα για την καρέκλα;» 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...