Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Δέσμευση Κεδίκογλου για την άμεση έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Η άμεση έγκριση του Οργανισμού του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας για τη στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό και τη δημιουργία νέων τμημάτων τέθηκε ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας κατά τη συνάντηση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Διοικητή κ. Τζαφέρο Παναγιώτη, στην οποία συμμετείχαν
ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής- Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Μαντάς Γιάννης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ποδάρας Στέλιος, η κα Δεληγιώργη Ευρυδίκη, Αν. Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η
κα Μεγαρίτη Λευκοθέα Αν. Διευθύντρια Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας. 


Ό Σίμος Κεδίκγολου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χαλκίδας την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα, που αφορούν στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, καθώς και για τις ανάγκες, που χρήζουν αντιμετώπισης, ούτως ώστε με συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις - όπου απαιτείται σε επίπεδο Υπουργείων - να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο του ιατρικού-νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν. 

Όπως επισημάνθηκε ο νέος Οργανισμός θα πρέπει να έχει εγκριθεί πριν μεταφερθούν στο νέο Νοσοκομείο, για να είναι δυνατή η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό, γεγονός, άλλωστε, που θα οδηγήσει και στην βελτίωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. 

Η εσωτερική διαβούλευση για την τροποποίηση του Οργανογράμματος γίνεται σε συνεργασία με 5η ΥΠΕ και αναμένεται σε δύο με τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί για να εγκριθούν οι προσλήψεις. 

Επίσης, ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και να προβλεφθεί στο νέο Οργανόγραμμα για να μην χρειάζονται διακομιδή τα περιστατικά, που χρήζουν στεφανιογραφίας ή και αγγειοπλαστικής, τα οποία ανέρχονται περίπου σε 1.000 το χρόνο. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου δεσμεύτηκε να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης του τροποποιημένου Οργανογράμματος με στόχο να εξασφαλιστεί, ο έγκαιρος προγραμματισμός για τη στελέχωση των νέων τμημάτων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί η δημιουργία Μονάδας Εντατικής, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, Ψυχιατρική Κλινική, Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, στη συνέχεια, τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών, που καταβάλλει το προσωπικό, να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς και να καλύψουν τα κενά και τα προβλήματα που προκύπτουν μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση. 

Από την πλευρά του ο Διοικητής τόνισε, ότι στόχος τους είναι να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθημερινά στις αυξημένες ανάγκες, για να λειτουργήσει το υπάρχον Νοσοκομείο όσο γίνεται πιο ομαλά και να καλυφθούν οι ελλείψεις. 

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος, το οποίο δίνει ανάσα ζωής σε ανθρώπους, που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν επιπλέον με τη μετακίνησή τους στην Αθήνα και ταυτόχρονα ενημέρωσε για τις ειδικότητες, που έχουν ζητήσει να καλυφθούν. 

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...