Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Δυναμική και πολυπληθής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γιοκάλειο

Την Κυριακή 20/5/2018 έγινε στο Γιοκάλειο ίδρυμα στην Κάρυστο, δυναμική και πολυπληθής συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών του Δήμου Καρύστου κατά της άναρχης εγκατάστασης αιολικών σταθμών στα βουνά της Νότιας Καρυστίας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο κ. Βαγγέλης Σφυρίδης πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου για την παρεμπόδιση από τα έργα αιολικών σταθμών της παραδοσιακής μετακίνησης των κοπαδιών τους στα ορεινά κονάκια. 

Στη συνέχεια μίλησαν για το ίδιο θέμα κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Η κτηνίατρος Καρύστου κα Μαρία Τσαπέπα σε μια εξαιρετική ομιλία της, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας της άγριας πανίδας του όρους Όχη και των αιγοπροβάτων της περιοχής από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο βουνό όπως και σε αυτά που θα προκύψουν από την λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Η Πρόεδρος του ΣΠΠΕΝΚ κα Χρυσή Μπερέτη στην ομιλία της τόνισε την ανάγκη ομοψυχίας και συσπείρωσης όλων των πολιτών του Δήμου μας, ώστε να πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό την υλοποίηση του ψηφίσματος φορέων και πολιτών Δήμου Καρύστου, δηλαδή την οριστική παύση εργασιών των εταιριών αιολικής ενέργειας.

Ο καθηγητής φυσικής που εργάζεται στο κέντρο ερευνών " Δημόκριτος" κ. Κώστας Ξαπλαντέρης, μίλησε για την δυσμενή επίδραση στην ψυχική υγεία των ανθρώπων από την αλλοίωση του φυσικού τοπίου των βουνών λόγω της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις κορυφές τους, καθώς και για τις επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα του οργανισμού μας από τους υποήχους που παράγονται από αυτές.

Για το ιδιοκτησιακό ζήτημα και τα επισφαλή μισθωτήρια που προωθούν οι εταιρίες στους ιδιοκτήτες προς υπογραφή, μίλησαν οι κ. Άντυ Ζιάγκας, κ. Ζάχος Χατζηνικολής και κ. Χάρης Νταλάκας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο κ. Κώστας Διγαλέτος Αντιδήμαρχος Καρύστου, ο οποίος δήλωσε για άλλη μια φορά την αντίθεση του στα σχέδια μετατροπής της Νότιας Καρυστίας σε βιομηχανική περιοχή αιολικής ενέργειας.

Ο κ. Ισίδωρος Παπαλυμπέρης επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Καρύστου "Αλλιώς", ήταν επίσης καταιγιστικός κατά της φοβερής κατάστασης που επικρατεί στη Νότια Καρυστία, με τις εταιρίες να κατεδαφίζουν το βουνό της Όχης και το Δήμο να σφυρίζει αδιάφορα.

Η κ. Κούλα Βρανά επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Καρύστου " Λαϊκή Συσπείρωση", αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης που καταβαραθρώνει τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα σε ενεργειακή φτώχεια και τοποθετήθηκε κατά της άναρχης συσσώρευσης αιολικών σταθμών στην περιοχή μας.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός των κ. Κώστα Διγαλέτου, κ. Αθανάσιου Ζαφείρη και κ. Βαγγέλη Ζέμπη, έλαμψαν δια της απουσίας τους από μια συγκέντρωση κατά της άναρχης εγκατάστασης των αιολικών έργων στην περιοχή μας και της κραυγής αγωνίας των πολιτών του δήμου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας, κα Ρόδο Σφυρίδη Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων, η κα Βαρελά Βασιλική Πολιτικός Μηχανικός ο κ. Βουλής Δημήτριος συνταξιούχος και από την ομάδα Πολιτών Μαρμαρίου ο κ. Κέκης Ζήσης ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα με τις ξεκάθαρες θέσεις του κατά της πολιτικής του Δήμου Καρύστου ο οποίος έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στις εταιρίες, δίνοντας γη και ύδωρ. 

Τη συγκέντρωση συντόνιζε ο επίτιμος Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Καρύστου κ. Κώστας Βερούχης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Τέλος, οι παρόντες πολίτες ενίσχυσαν με την υπογραφή τους το ψήφισμα των 28 φορέων του Δήμου Καρύστου, που μεταξύ άλλων ζητά και την παύση εργασιών των έργων.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική Νίκη των βουνών της Καρυστίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...