Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Πλατεία Καρύστου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - 11 πμ ▪ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! 


Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα που σηματοδοτεί τους αγώνες της εργατικής τάξης για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Με τη συμμετοχή μας στον οργανωμένο αγώνα σήμερα συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι εργάτες του Σικάγο το 1886, οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης το Μάη του ‘36, οι διακόσιοι της
Καισαριανής τη Πρωτομαγιά του ‘44. Για μισθούς στο ύψος των αναγκών μας, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους, προσφυγιά. 

Η 1Η ΜΑΗ 2018 ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Μετά από 9 χρόνια κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ετοιμάζονται για τη φάση της ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά δικαιώματα. Η «έξοδος από τα μνημόνια» και η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνοδεύεται με νέους εκβιασμούς και 88 επιπλέον προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η αξιολόγηση. 

Η ανάπτυξη που προσδοκούν σε κλάδους της οικονομίας δε θα συνοδευτεί με επαναφορά όλων όσων χάσαμε την περίοδο της κρίσης. Οι νόμοι που συνόδευσαν τα μνημόνια - ψηφισμένα από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου- και άλλοι που ετοιμάζονται, ήρθαν για να μείνουν, με αποτέλεσμα τα λαϊκά προβλήματα να μην έχουν τέλος. 

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ- ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ 

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από την πραγματικότητα που ζουν… 

§ Θα καταργηθεί το αίσχος του κατώτατου μισθού των 586€ και 511€ για τους κάτω των 25 ετών; Θα επανέλθει στα 751€; 

§ Θα μπει φρένο, στο Εμπόριο, στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που πλήττουν εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες; Στα ωράρια – λάστιχο και τους μισθούς - επίδομα που κυριαρχούν στα Σούπερ Μάρκετ; 

§ Θα μετατραπούν τα κέρδη που είχαν οι μεγαλοξενοδόχοι μέσα στην κρίση σε ΣΣΕ με αυξήσεις, ανθρώπινη δουλειά με ρεπό, 8ωρο-5ήμερο, κατάργηση της τσάμπα εργασίας των νέων με το προκάλυμμα της μαθητείας; 

§ Θα γίνουν οι τεράστιες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια στην περιοχή μας φθηνό ρεύμα για το λαό ή θα συνεχιστούν οι διακοπές ρεύματος; Το «μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των Βαλκανίων» θα σημάνει δουλειά με δικαιώματα ή μόνο μεροκάματα 20€ για τους εργάτες, 10ωρη δουλειά στο βουνό και απολύσεις για όποιον ζητά να εργάζεται με ανθρώπινες συνθήκες, κατάσταση που βιώνουν ως τώρα οι εργαζόμενοι; 

§ Θα επανέλθουν οι συντάξεις που περικόπηκαν, θα καταργηθούν οι νόμοι που φέρνουν νέες μειώσεις από το 2019 με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τον επανυπολογισμό των συντάξεων; 

§ Θα προστατευτεί η λαϊκή κατοικία και περιουσία από τα κοράκια των τραπεζών και της εφορίας, όταν από την 1η Μάη απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ; 

ΜΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ 
ΔΟΥΛΕΙΑ & ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ! 

Αυτός είναι ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας και μπορεί να γίνει πιο σύντομος αν τον βαδίσουν πιο μαζικά και αποφασιστικά οι εργαζόμενοι. Με οργάνωση στα σωματεία, στους συλλόγους, την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου. Τα σωματεία και οι εργατικές οργανώσεις που συγκροτούν το ΠΑΜΕ δείχνουν το δρόμο, πρωταγωνιστούν στην πάλη για όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αγωνίζονται για κάθε λαϊκό πρόβλημα. 

ΈΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! 
ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! 

Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν στο επίκεντρο το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς. 

Έχοντας διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», αναβαθμίζει τις βάσεις του θαΝΑΤΟυ στη χώρα μας, καλλιεργεί τον εφησυχασμό απέναντι στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης που διεκδικεί μερίδια από τη λεία για τα δικά της μονοπώλια, συνάπτει συνεργασίες με το κράτος- δολοφόνο, το Ισραήλ. 

Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, ο οποίος μπήκε σε νέα φάση κλιμάκωσης μετά και τους νέους βομβαρδισμούς από ΗΠΑ, Γαλλία και Μ. Βρετανία. Τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε και στην πόρτα μας, με πρόσφυγες πνιγμένους στο Αιγαίο, εκατοντάδες εγκλωβισμένους στη χώρα μας που στερούνται ακόμα και την οργανωμένη πρόσβαση σε τροφή και υγειονομικές υπηρεσίες. 

Για τα κέρδη τους δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Απαιτείται επαγρύπνηση του λαού. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. 

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας και όλου του κόσμου τιμά την 1η Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες, τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται. 

Ø Εδώ και τώρα απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ & ΕΕ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. 

Ø Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! 

Ø Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω οι εκτός συνόρων ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. 

Ø Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751€ μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Ø Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! 
Όλοι στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ▪ 11πμ ▪ Πλατεία Καρύστου 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - 11 πμ ▪ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...