Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Από 1η Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές τιμές

Οι νέες τιμές ζώνης των ακινήτων δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα πριν από το τέλος Απριλίου. Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν εντός του Μαΐου και να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.
Για τις περισσότερες περιοχές κατατέθηκαν τρεις εκτιμήσεις για τις νέες τιμές που θα αποκτήσουν τα ακίνητα.

Τώρα πιάνει δουλειά η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών η οποία επιμελείται τις προτάσεις των εκτιμητών ακινήτων. Τα μέλη της έχουν αναλάβει να μπλοκάρουν ακραίες προτάσεις ή να εξομαλύνουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο ή περισσότερες διαφορετικές εισηγήσεις που έχουν γίνει για μια συγκεκριμένη περιοχή.

Η Επιτροπή θα συγκρίνει τις προτάσεις των εκτιμητών με τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το Μητρώο Μεταβιβάσεων Ακινήτων. Όπου διαπιστώνει μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές θα παρεμβαίνει και θα δίνει νέες.

Το σχέδιο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών έχει στηθεί στη λογική ότι οι προτάσεις τόσο των εισηγητών όσο και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει σεβόμενη ουσιαστικά μόνο το γεγονός ότι παρακολουθούν οι δανειστές.

Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...