Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τέλος χρόνου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Με τη λήξη της προθεσμίας στις 23 Μαρτίου για τη διόρθωση λαθών σε οχήματα που μπορεί να φαίνονται ανασφάλιστα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση.

Αυτό σημαίνει πως από τις 24 Μαρτίου θα ξεκινήσε η επιβολή προστίμων στους οδηγούς των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων οχημάτων στην χώρα μας. Η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί ολόκληρώνεται και έρχονται πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έβαλαν ασφάλεια. 

Τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί ξεκινούν από 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά και φτάνουν μέχρι τα 250 ευρώ που είναι το πρόστιμο για αυτοκίνητα άνω των 1,000 κυβικών.

Να σημειώσουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα είναι αυτή που θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων και θα πρέπει να πληρώσουν χρηματικά πρόστιμα άμεσα.

Προειδοποιούν οι ασφαλιστικές 

Έστω και την ύστατη ώρα οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ασφάλεια στο αυτοκίνητο τους ή να καταθέσουν τις πινακίδες, με τις ασφαλιστικές εταιρίες να κρούουν για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για όσους έχουν πέσει θύματα κλεμμένων οχημάτων, ή έχουν παρατήσει το αυτοκίνητο τους. Όπως σημειώνουν, θα πρέπει οι ενδιαφέρομενοι να πάνε στην Αστυνομία, ή στο Υπουργείο Μεταφορών ή στην Εφορία για να διευθετήσουν τα προβλήματα τους.

Εν τω μεταξύ σε μια απόφαση που θα διευκολύνει τους νέους οδηγούς να ασφαλίζουν το αυτοκίνητο τους προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, αφού θα τους δίνει τη δυνατότητα αντί για τρεις ημέρες να έχουν επτά εργάσιμες ημέρες περιθώριο να ασφαλίσουν το νέο τους αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...