Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Στάση εργασίας των εργαζομένων ομίλου Νηρέα Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τρίωρη στάση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια, που είχε αποφασίσει το Σωματείο, στα πλαίσια της κοινής δράσης με τα άλλα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον όμιλο, με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Παράλληλα διεκδικούμε την επαναπρόσληψη συναδέλφου που απολύθηκε εκδικητικά στη Θεσπρωτία.

Την ίδια ημέρα το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΑ στη Θεσπρωτία πραγματοποίησε απεργιακή
κινητοποίηση.


Η εργοδοσία, την ίδια στιγμή που ζητάει εργασιακή ειρήνη, εξαπέλυσε όργιο τρομοκρατίας, με τηλέφωνα, απειλές και παρουσία διευθυντών από την Αθήνα το πρωί στην πύλη, που εκβίαζαν τους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά. Δεν είναι τυχαία αυτή η στάση. 

Έχουν θορυβηθεί από τη δράση του σωματείου αλλά και από τη συνεχώς αυξανόμενη συσπείρωση των εργαζομένων σε αυτό. Ακόμα περισσότερο που η μάχη που δίνει σήμερα το σωματείο για τη Σύμβαση, συμβάλει στην οργάνωση συνολικά στον όμιλο και στον κλάδο.

Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με κλιμάκωση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μας, στα πλαίσια και του προγράμματος δράσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις, της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών που ανήκουμε. Προετοιμαζόμαστε για απεργία το Μάρτη. 

Καλούμε όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στον όμιλο να οργανώσουμε την πάλη σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν σε αυτή τη μάχη που αφορά την ίδια μας τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...