Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την περιοδεία Μητσοτάκη στην Εύβοια

Η διήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στην Εύβοια, αποτέλεσε συνέχεια της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η αναπαραγωγή γνωστών θέσεων του κόμματός του με στόχο να κερδίσει την εύνοια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προβάλλοντας τη ΝΔ ως πιο κατάλληλη να εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, δε μπορεί να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση των δύο κομμάτων στην υλοποίηση της πολιτικής ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου. 

Γι’ αυτό το λόγο και στις παρεμβάσεις του δεν υπήρχε χώρος για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής με τους μισθούς πείνας, την ανεργία που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, την εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα και οδηγεί σε συνεχόμενα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς υποδομές της υγείας που εμπορευματοποιείται. 

Δεν υπήρχε χώρος για τη φοροληστεία που συνεχίζεται αμείωτη και οδηγεί σε λουκέτα τους αυτοαπαασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, με την απειλή των πλειστηριασμών να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, τις μαζικές διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά σε όλη την Εύβοια, τα μεγάλα προβλήματα των ρετσινάδων που οδηγούνται στο ξεκλήρισμα, ούτε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι στο ΤΕΙ στα Ψαχνά κ.ά. 

Η διαρκής επίκληση της ανάγκης να στηριχτεί η λεγόμενη υγιής επιχειρηματικότητα, δεν αφορά τη στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών της Εύβοιας. 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις που ανέπτυξε για ελάφρυνση των επιχειρήσεων από τη φορολογία, για απαλλαγή τους από τη γραφειοκρατία και εκκαθάριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, μεγαλύτερη κερδοφορία για τα αφεντικά στο όνομα της ανάπτυξης, που προϋποθέτει μονιμοποίηση και επέκταση των αντιλαϊκών μέτρων που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Οι αναφορές στο απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, εκτός από μια επανάληψη των χρόνιων υποσχέσεων των κυβερνήσεων, των υπουργών και βουλευτών τους στο νομό, στην ουσία αφορά την προώθηση και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδίων που υπάρχουν για την Εύβοια.

Ο λαός της Εύβοιας έχει εδώ και πολλά χρόνια μεγάλη πείρα από τις κοκορομαχίες ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Κυρίως έχει πείρα γιατί πληρώνει βαρύ τίμημα από την πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, από τις τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις σε έργα υποδομής. 

Έχει πολλούς λόγους να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή, στη δοκιμασμένη αντιλαϊκή πολιτική με όποιο περιτύλιγμα και αν προβάλλεται. 

Ο λαός της Εύβοιας μπορεί να πιστέψει στη δύναμή του, να πάρει ενεργό μέρος στο εργατικό- λαϊκό κίνημα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στην πάλη για ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...