Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ο Κώστας Μαρκόπουλος για το Πρόγραμμα Απορρύπανσης Υδάτων στη Νέα Αρτάκη

Με ερωτηματικά διαπίστωσα, πρόγραμμα για βελτίωση ποιότητας στην Περιοχή της Νέας Αρτάκης. Επιτέλους η πολιτεία παραδέχεται ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες κατοίκους. Οφείλω ωστόσο να παρατηρήσω ότι η αντιμετώπιση είναι εξαιρετικά επιφανειακή, διότι,

1. Το πρόγραμμα είναι Εθελοντικό, δηλαδή αφορά γεωργούς που μπορεί να επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα απονιτροποίησης από κατάχρηση χημικών ουσιών, λιπάσματα κ.α. Η απονιτροποίηση μιας περιοχής δεν γίνεται έτσι αλλά με υποχρεωτική αλλαγή λιπασμάτων και χημικών προσμείξεων.

2. Το πρόγραμμα αγνοεί παραδειγματικά το γεγονός ότι στην μόλυνση των υπόγειων υδάτων ευθύνη έχει η μη λειτουργία των βιολογικών σφαγείων λευκού κρέατος και η ανεξέλεγκτη διαχείριση των λυμάτων. 

Ολόκληρος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης δεν προστατεύει ούτε τους κατοίκους, ούτε βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων της περιοχής. Δίδεται η εντύπωση ότι ξοδεύονται χρήματα για κοινό καλό ενώ, στην πραγματικότητα συγκαλύπτεται ένα χρονίζων πρόβλημα. 

Καλώ τις αρμόδιες διευθύνσει,ς να κάνουν έλεγχο χρήσης λυμάτων και λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για κλιματική αλλαγή, να εργαζόμαστε για απορρύπανση του Ασωπού Ποταμού και να αφήνουμε μια νέα περιβαλλοντική βόμβα στον άξονα έξω Παναγίτσα, Νέα Αρτάκη και Μεσσάπια. 

Ο άξονας αυτός, μέχρι να λυθεί το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων και μέχρι να πραγματοποιηθεί το φράγμα Μεσσαπίας, που θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης άρδευσης των Ψαχνών, θα επιβαρύνεται σταθερά και ραγδαία. Ας μην επιχαίρουν λοιπόν όσοι ανακάλυψαν ένα προγραμματάκι για να θολώσουν τα νερά. Η επόμενη γενιά θα μεγαλώσει μέσα σε συνθήκες κινδύνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...