Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Φεβρουάριο οι συμψηφισμοί για τις ασφαλιστικές εισφορές

Στα ειδοποιητήρια των εισφορών ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2018 θα εμφανιστεί ο συμψηφισμός των εισφορών των μη μισθωτών για το 2017, διαδικασία η οποία έχει καθυστερήσει επιβαρύνοντας την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματικών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων με «καπέλο» στις εισφορές.

Η εκκαθάριση με το δηλωθέν εισόδημα του 2016 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κυρίως επειδή πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή μιας πολύπλοκης διαδικασίας, γεγονός που απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Συνεπώς ο μεγάλος συμψηφισμός των εισφορών, ανάμεσα στα εισοδήματα του 2015 και του 2016, διαδικασία η οποία αφορά τις εισφορές για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, αναμένεται να εμφανιστεί στα μεθεπόμενα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ και τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν τον Μάρτιο.

Τα αμέσως επόμενα ειδοποιητήρια, δηλαδή αυτά του Ιανουαρίου 2018, τα οποία θα είναι πληρωτέα μέχρι τα τέλη Φλεβάρη θα έχουν ενσωματώσει τον νέο τρόπο υπολογισμού (με τις εισφορές του προηγούμενου έτους και επί του 85% της βάσης υπολογισμού) αλλά δεν θα έχουν συμψηφισμούς με τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2016.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...