Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τοποθέτηση του Γιάννη Μανώλη στην ημερίδα της ΝΟΔΕ Ευβοίας για επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της Καρυστίας

Την δικιά του Τοποθέτηση έκανε ο Γιάννης Μανώλης στην ημερίδα της ΝΟΔΕ Ευβοίας για επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της Καρυστίας

Αξιότιμοι/-ες κύριοι/-ες, Κατά τη χθεσινή ημερίδα της ΝΟΔΕ Ευβοίας για την ενέργεια, παρουσία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, Βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα, έκανα την ακόλουθη τοποθέτηση:

"Αξιότιμε κ. Σκρέκα, 

Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να συγχαρώ τόσο εσάς όσο και τους υπόλοιπους ομιλητές για την ολιστική προσέγγιση για το μείζον θέμα της ενεργειακής πολιτικής που μας παρουσιάσατε.

Θα σταθώ στο γεγονός της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. 

Κύριε Υπουργέ, 

κατάγομαι από τη Νότια Εύβοια, την Καρυστία, η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ. Η εμπειρία έχει δείξει ότι για να προχωρήσουν τέτοιες μεγάλες επενδύσεις χρειάζεται, αφενός, θεσμική θωράκιση (Κτηματολόγιο και Δασολόγιο) και, αφετέρου, επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων προκαλούν σύγκρουση συμφερόντων. 

Στην Καρυστία πρέπει να επιλύσουμε μια σημαντική εκκρεμότητα που έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό ζήτημα της περιοχής. Ενημερωτικά σας λέω ότι το Ελληνικό Δημόσιο ενώ, από τη μία πλευρά, φορολογεί τους ιδιοκτήτες γης, από την άλλη αμφισβητεί τις ιδιοκτησίες τους τις οποίες καλώς τις κατέχουν με τίτλους ιδιοκτησία πέρα του 1885.

Για να τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με αυτήν την εκκρεμότητα, πρέπει να προωθήσουμε και να ψηφίσουμε τροπολογία με την οποία η Καρυστία θα ενταχθεί στις περιοχές του άρθρου 62 παρ. 1 εδάφιο 2 της δασικής νομοθεσίας (Ν 998/1979), έτσι ώστε να μην ισχύει πλέον το τεκμήριο της κυριότητας του Δημοσίου. 

Σας ευχαριστώ!

Με εκτίμηση, 
Δρ Γιάννης Μανώλης 
Μέλος Τομέα Τουρισμού ΝΔ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστή άποψη και πολύ εκτός τόπου και χρόνου.Μεχρι να ψηφιστεί αυτό που ζητάτε( που δεν θα το περάσει η Βουλή) οι εταιρίες αιολικών σταθμών θα έχουν εγκατασταθεί σε ιδιοκτησίες δασικού χαρακτήρα, είτε το θέλουμε οι ιδιοκτήτες είτε όχι.
    Γιατί δεν συμπορεύεστε με την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,που ζητά να υπάρξει διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας μέχρι να λυθή το ιδιοκτησιακό;
    Ο Περιφερειάρχης με τον οποίο ανήκετε στο ίδιο κόμμα, δεν σας έχει ενημερώσει σχετικά;
    Επίσης περιμένουμε ακόμη να ακούσουμε τις απόψεις σας σχετικά με τις επιπτώσεις των αιολικών σταθμών στη φύση και στην οικονομία της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...