Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Κύριοι της ΕΛΕΤΑΕΝ δεν είμαστε ζητιάνοι...

Απάντηση σε ενημερωτικό κείμενο της ΕΛΕΤΑΕΝ, που κάνει λόγο για ''Μεγάλη οικονομική συνεισφορά των αιολικών πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος των περιοχών εγκατάστασης'' δίνει το Μέλος ΣΠΠΕΝΚ κα Βασιλική Βαρελά:

┃Αγαπητοί μου συμπολίτες Μόλις διάβασα το ενημερωτικό κείμενο της ΕΛΕΤΑΕΝ, αυτής της "επιστημονικής" Ένωσης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αιολικών εταιριών.
Από το 2010 παρακρατούνται λοιπόν τα χρήματα που δικαιούνται οι κάτοικοι επειδή στην περιοχή τους επιβαρύνεται το περιβάλλον από την εγκατάσταση αιολικών σταθμών.

Αναφέρει το κείμενο της ΕΛΕΤΑΕΝ ότι τώρα πλέον, θα αποδοθούν αυτά τα χρήματα στους συγκεκριμένους καταναλωτές.

Και μάλιστα για να εντυπωσιαστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι αυτών των περιοχών, αναφέρουν π.χ. ότι οι κάτοικοι του χωριού Παραδεισίου στην Εύβοια θα λάβουν έκαστος 1800 ευρώ όχι στο χέρι βέβαια, αλλά σαν έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι δε κάτοικοι Κομητου Καφηρέα από 3000 ευρώ περίπου.

Νομίζω οτι οι διαπλεκόμενοι (Εταιρίες- κυβερνηση- ΕΛΕΤΑΕΝ),θα μοιράσουν μερικά λεφτακια στους κατοίκους αυτών των περιοχών στην προσπάθεια να μαλακώσουν τις αντιδράσεις για την άναρχη εγκατάσταση αιολικών σταθμών.

Μετά τι θα γίνει; Θα περάσουν παλι 7 - 8 χρόνια μέχρι να ξαναδώσουν αυτή την εκπτωση ;
Αν κοπάσουν οι αντιδράσεις των κατοίκων κατά των αιολικών και τα εγκαταστήσουν παντού σε όλη την Ελλάδα , πιστεύει κανείς λογικός άνθρωπος ότι θα συνεχίσουν να δίνουν αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη;

Για ποιο λόγο να το κάνουν; Από ανθρωπισμό που δεν τους περισσεύει;

Είναι επίσης απαράδεκτο οι κάτοικοι των περιοχών με αιολικούς σταθμούς να πληρώνουν το ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ που αντιστοιχεί στο 12% του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Με την χρεωση ΕΤΜΕΑΡ, η Πολιτεία διαμέσου της ΡΑΕ έχει μεταφέρει στους καταναλωτές την κάλυψη της εγγυημένης τιμής που βάσει νόμου παρέχει στους παραγωγούς των ΑΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου ΡΑΕ της Ε.Ε., οι χρεώσεις για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε., με ποσοστό 119%, την περίοδο 2008-2013!!

Και γενικά γιατί να επιδοτούν οι Έλληνες Πολίτες την παραγωγή ηλεκτρικού ρευματος από  ΑΠΕ;
Για να κερδίζουν προφανώς οι διάφοροι εμπλεκόμενοι Εταιρίες- Πολιτεία - ΕΤΜΕΑΡ.

Και τελειώνοντας νομίζω πως είναι μεγάλη πρόκληση και υπεροψία να κόβει η Πολιτεία το ρεύμα από φτωχούς μας συνανθρώπους ,όταν όλη η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από αιολικούς σταθμούς που υποτίθεται παράγουν ρεύμα.Ή δεν παράγουν;

Για όσους από τους καταναλωτές έχουν πρόβλημα διακοπής ρεύματος, προτείνω να διαβάσετε στο σχετικό link  τροπους αντιμετώπισης του. http://syntagma120.blogspot.gr/p/blog-page_6.html?m=1

Βαρελά Βασιλική
Μέλος ΣΠΠΕΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...