Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

«Λεηλασία» στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας

Απαντήστε, επιτέλους, κ. Κουρουμπλή για τη «λεηλασία» στον ΟΛΝΕ! 
Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στη Βουλή καλεί

ο Σίμος Κεδίκογλου τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τηρούν σιγή ιχθύος, καθώς – ουσιαστικά - δεν μπορούν να στηρίξουν αποφάσεις και ενέργειες, που έχουν δρομολογηθεί και αποσκοπούν στη «λεηλασία» του «Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας» η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται, οδηγώντας στη ραγδαία απαξίωσή του με τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως: προσλήψεις άσχετων ειδικοτήτων (π.χ δύο σύμβουλοι επικοινωνίας!), «σπάσιμο» εργολαβιών, παράτυπες απευθείας αναθέσεις κλπ.



Συγκεκριμένα, ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει από το βήμα της Βουλής στο ερώτημα, γιατί ο κ. Παπανδρέου Ανδρέας εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΝΕ, τη στιγμή που επιλέχθηκε χωρίς να έχει προηγουμένως γίνει έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών που προσκόμισε για την πρόσληψή του και ενώ -μάλιστα- έχει ζητηθεί η παραίτησή του, βάσει των όσων ισχυρίστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κανέλλος.

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

«Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της υπ’ αρ. 9082/27-09-2017 Ερώτησης αναφορικά με την πλήρωση της θέσης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας, «Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας» (ΟΛΝΕ), χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος γνησιότητας του πιστοποιητικού για τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, που όφειλε να προσκομίσει βάσει της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παπανδρέου Ανδρέας εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του, παρόλο που, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κανέλλος, παρεμβαίνοντας στη από 2017-09-13 081013 ραδιοφωνική εκπομπή, έχει ζητηθεί η παραίτησή του. 

Στην ερώτηση για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας για την τελική επιλογή του κ. Παπανδρέου Ανδρέα στη θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΝΕ, η οποία καταρρακώνει κάθε έννοια νομιμότητας, δεν έχει δοθεί απάντηση, καθώς αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορείτε να στηρίξετε αποφάσεις και ενέργειες, που έχουν δρομολογηθεί και αποσκοπούν στη «λεηλασία» του «Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας» η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται, οδηγώντας στη ραγδαία απαξίωσή του με τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως: προσλήψεις άσχετων ειδικοτήτων (π.χ δύο σύμβουλοι επικοινωνίας!), «σπάσιμο» εργολαβιών, παράτυπες απευθείας αναθέσεις κλπ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί παρόλο που ο κ. Παπανδρέου Ανδρέας επιλέχθηκε χωρίς να έχει προηγουμένως γίνει έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών που προσκόμισε για την πρόσληψή του και ενώ έχει ζητηθεί η παραίτησή του, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του «Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας»;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...