Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Γιάννης Μανώλης: Τι έχουν τα έρμαια και ψοφάνε;

Άρθρο του Γιάννη Μανώλη σχετικό με την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών (τριπλασιασμός τα τρία τελευταία χρόνια).

Όταν ψηφιζόταν ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου, είχαμε τονίσει ότι πρόκειται για έγκλημα που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσει έκρηξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών προς τα
Ταμεία.

Δυστυχώς, τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), αποτελούν ακόμη μια τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Τα στοιχεία της συγκεκριμένης έκθεσης επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε όλοι σε καθημερινή βάση: χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί τόσο ο αριθμός των οφειλετών όσο και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, 1.180.000 οφειλέτες χρωστούν το ποσό των 30,5 δις ευρώ - σχεδόν 3 φορές περισσότερα σε σχέση με το 2014. Η Κυβέρνηση αποπειράθηκε να αποκρύψει την πραγματικότητα, αλλά η ένταξη χιλιάδων νέων οφειλετών στο ΚΕΑΟ καταδεικνύει την τραγική κατάσταση την οποία προκάλεσε με αποκλειστική της ευθύνη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί να αναστρέψει αμέσως αυτήν την κατάσταση, αφαιρώντας βάρη από τους ασφαλισμένους και αλλάζοντας ριζικά το σύστημα, ώστε να γίνει αναλογικότερο και – κυρίως - ανταποδοτικό.

Ο Γιάννης Μανώλης είναι Δρ Πολιτικών Επιστημών, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, και μέλος του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...