Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Κινητή μονάδα πρόληψης της 5ης ΥΠΕ στη Σκύρο

Στα πλαίσια υλοποίησης του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σκύρου και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που υπογράφηκε πρόσφατα από τον Δήμο Σκύρου και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, επισκέφθηκε το νησί μας η κινητή μονάδα πρόληψης της Περιφέρειας, στελεχωμένη από 7 επιστημονικούς συνεργάτες και δύο οδηγούς.

Η κινητή μονάδα περιελάμβανε μονάδα μαστογραφίας, μονάδα σπιρομετρίας και μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας για τον προληπτικό έλεγχο παθήσεων του μαστού, του αναπνευστικού
συστήματος και των οστών. 


Δόθηκε η ευκαιρία σε δεκάδες συνδημότες να υποβληθούν σε προληπτικό και διαγνωστικό έλεγχο για συχνά απαντώμενες παθήσεις, εδώ, στο νησί μας, που σε αντίθετη περίπτωση θα ήσαν αναγκασμένοι να κάνουν ταξίδι μίας και δύο ημερών στη Χαλκίδα ή την Αθήνα. 

Τελικά, κατά τις ημέρες παραμονής της κινητής μονάδας στο νησί μας, από την Παρασκευή 2 έως Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, έγιναν: 

- 63 μαστογραφίες, 

- 150 σπιρομετρίες, 

- 100 μετρήσεις οστικής πυκνότητας. 

Για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Σκύρου και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια είναι κοντά στον Σκυριανό Δημότη, υλοποιώντας το πρωτόκολλο συνεργασίας τους. 

Ο Δήμος Σκύρου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε τα έξοδα φιλοξενίας. 

Το επόμενο σπουδαίο γεγονός στο νησί μας είναι η επίσκεψη πολυμελούς ιατρικού κλιμακίου από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το οποίο μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Σκύρου θα επισκεφθεί το νησί μας.
Η επίσκεψη προγραμματίζεται για το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, 17-18-19 ή 24-25-26 Νοέμβρη. 

Οι ειδικότητες γιατρών και η ακριβής ημερομηνία θα γίνουν έγκαιρα γνωστές μόλις οριστικοποιηθούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...