Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο Νομό Ευβοίας

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αρ. φύλλου 2153/23-6-17, εκατοντάδες σχολικές μονάδες υποβαθμίζονται-συγχωνεύονται-καταργούνται.

Πιο συγκεκριμένα στην Εύβοια :
Υποβιβάζονται τα 12ο, 6ο, 11ο Δημοτικά Σχολεία Χαλκίδας και τα Δημοτικά Σχολεία Αλμυροπόταμου, Οκτωνιάς, Βιτάλων, Κερασιάς. Επίσης, τα Νηπιαγωγεία Αγίας Άννας, Αιδηψού, Προκοπίου και

το 27ο Χαλκίδας. 

Συγχωνεύονται τα νηπιαγωγεία 32ο και 33ο Χαλκίδας.

Καταργούνται το Δημοτικό Τραχηλίου και το 31ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.

Συνολικά, χάνονται 16 οργανικές θέσεις Δάσκαλων και 6 οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών.

Η μετακίνηση των μαθητών από χωριό σε χωριό είναι βραχνάς για τη λαϊκή οικογένεια η οποία επωμίζεται και την ευθύνη και το κόστος, προκειμένου να πάνε σχολείο τα παιδιά της.

Τα κυβερνητικά μέτρα των τελευταίων χρόνων (αύξηση ελαχίστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αναθέσεις μαθημάτων ειδικοτήτων, μείωση ωραρίου σχολικού προγράμματος κ.λ.π.) άρχισαν ν’αποδίδουν «καρπούς» σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης, μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων.

Συνάδελφοι, η παραπάνω απόφαση είναι ένα κομμάτι στο παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Τώρα πια ξέρουμε τι νέο έφερε και τι φέρνει το "νέο σχολείο": λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς, περισσότερα παιδιά μέσα σε άθλια κτίρια, χειρότερα βιβλία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, για την εξυπηρέτηση των χορηγών και των επιχειρήσεων.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τη «δημόσια» παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το εργατικό κίνημα, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Απαιτούμε:

· Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

· Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20.

· Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σας καλούμε σε επαγρύπνηση για να αντιπαλέψουμε ό,τι βάρβαρο μεθοδεύεται και μέσω της αξιολόγησης. Μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα δοθεί το πρόσχημα για παραπέρα συγχωνεύσεις, καταργήσεις και κατηγοριοποίηση σχολικών τμημάτων και εκπαιδευτικών.

Παμε Εκπαιδευτικών Εύβοιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...