Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου: Δημοτικό συμβούλιο κατώτερο των περιστάσεων

Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 4 – 9- 2017, με αρκετά και σοβαρά θέματα. Σύνολο εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων 27 Παρόντες 13!!!: 12 από την συμπολίτευση (Συμπολιτεία) 1 από την ελάσσονα αντιπολίτευση 0 από την μείζονα αντιπολίτευση (Νέοι Ορίζοντες)


Συνεπώς έλλειψη απαρτίας. Καλείται μετά από αρκετή ώρα και έρχεται ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης και η πολυπόθητη απαρτία, που είναι και το μόνο ζητούμενο όπως φαίνεται, επιτυγχάνεται με τον μαγικό
αριθμό 14 από τους 27!!!

Λίγο αργότερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι παρόντες είναι 9. Αποχώρησαν 5 (αφού η αποστολή τους εξετελέσθη και η απαρτία επετεύχθη) και πάνε για σουβλάκια και μπύρα ή στις υποχρεώσεις τους . 

Έχουν ολοκληρώσει φαίνεται το καθήκον τους. Στηρίζουν την παράταξη. Τις αποφάσεις ή το πιθανόν «κόστος» ας το αναλάβουν άλλοι. Αυτό βέβαια συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Είναι ο κανόνας του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου. Και το αρνί ολόκληρο και ο λύκος χορτάτος.

· Γιατί άραγε σας ψήφισαν οι δημότες κύριοι της συμπολίτευσης;

· Ποια είναι η υποχρέωσή σας κύριοι της αντιπολίτευσης; Γιατί απουσιάζετε από τα δημοτικά συμβούλια; Ή γιατί αποχωρείτε κάθε λίγο και λιγάκι; Μείνετε να πείτε και να υπερασπιστείτε τις θέσεις σας.

· Πόσο σας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των δημοτών; Προσπαθείτε να τα λύσετε ως οφείλετε έκαστος εκ της θέσεως που τον έταξε ο λαός, ή τα προσωπικά σας και ο εντυπωσιασμός της κοινής γνώμης, είναι το πρώτιστο μέλημά σας;

· Κατά πόσο υλοποιείτε, ή κατά πόσο συμβάλλετε να υλοποιηθεί, το «πλούσιο» προεκλογικό σας πρόγραμμα;

· Γιατί δεν ξεκίνησε το συμβούλιο στην ώρα του; Είναι ανάγκη να παρευρίσκεται ο δήμαρχος για να γίνει δημοτικό συμβούλιο; Σαφώς όχι.

· Πόσοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης απουσιάζουν κάθε φορά; Είναι πάντα δικαιολογημένοι; Κι αν είναι, είναι πολιτική ηθική η μία παρουσία και οι τρεις απουσίες, αρκεί να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο κανονισμός;

· Γιατί λοιπόν δεν εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση ο κανονισμός; Πώς δεν παρευρίσκεται ένας δημοτικός σύμβουλος και μετά το τηλεφώνημα είναι παρών για να επιτευχθεί η απαρτία; Τόσο γρήγορα εξέλειπαν οι λόγοι της αρχικής απουσίας του;

· Πώς γίνεται και δεν παρευρίσκεται κανένας από την μείζονα αντιπολίτευση; Γιατί αποφάσισαν να μην παρευρεθούν; Ποιοι οι λόγοι της καθολικής απουσίας τους; Τι απαντούν για αυτό στους δημότες; Δεν αρκούν τα λόγια και οι ανακοινώσεις. Από τα έργα τους κρίνονται άπαντες.

Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά δυστυχώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 

Η συμμετοχή για την επίτευξη απαρτίας. Το είπε άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έγινε παρατήρηση, οι δημοτικοί σύμβουλοι που έπιναν καφέ στο μπαλκόνι να έρθουν στα έδρανά τους, ενώ οι ελάχιστοι στην αίθουσα ψήφιζαν «ομόφωνα», πως «δεν πειράζει, γιατί τα έχουμε συζητήσει στη δημοτική μας ομάδα και ξέρουν»!!!. 

Ένα δημοτικό συμβούλιο κατώτερο των περιστάσεων. 

Ένα δημοτικό συμβούλιο προσωπικών αντιπαραθέσεων, ύβρεων, αντιπαλότητας (γιατί όχι και έχθρας), έλλειψης διαλόγου και δημοκρατίας. 

Ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ο λόγος δίνεται άφθονα σε ορισμένους και με το σταγονόμετρο ή καθόλου σε αυτούς που έχουν διαφορετική πρόταση ή άποψη. Ένα συμβούλιο που δεν συνθέτει απόψεις, προτάσεις, θέσεις, λύσεις, προς όφελος των δημοτών, που δεν παράγει αλλά καταστρέφει. 

Αυτήν την καταστροφή την εισπράττουν με πολλούς τρόπους οι δημότες. Οφείλετε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις και στις ευθύνες που οικιοθελώς αναλάβατε και κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας με τον όρκο σας δεσμευτήκατε να τηρήσετε.

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...