Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Βιολογικοί καθαρισμοί Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Επιστολή στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου και Πρόεδρο της ΔΕΥΚΑ Θανάση Μπουραντά για την λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση έργων επεξεργασίας λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) απέστειλε το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του  Σύριζα Κύμης-Αλιβερίου ζητώντας να ενημερωθεί εγγράφως: 
Αν ο Δήμος μπορεί να συμμετέχει στην ανοιχτή πρόσκληση όπου ήδη υπάρχει στη Περιφέρεια για χρηματοδότηση τέτοιων έργων, και ποιες είναι οι προτάσεις προς την Περιφέρεια.

Αλιβέρι 20 – 9 - 2017
ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου και Πρόεδρο της ΔΕΥΚΑ κ. Μπουραντά  Αθανάσιο

ΚΟΙΝ: 1.   Αντιπρόεδρο ΔΕΥΚΑ Αναστασίου Φώτιο

ΘΕΜΑ: «Βιολογικοί καθαρισμοί Δήμου Κύμης Αλιβερίου»

Κύριε Δήμαρχε

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πως η ίδρυση και λειτουργία ή ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση έργων επεξεργασίας λυμάτων (ΒΙΟΚΑ), είναι έργα βασικής υποδομής και πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο και τους κατοίκους του. Εκτός από τη μεταφορά, άπτεται του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, της οικονομίας  και της ποιότητας ζωής των δημοτών.
      
Απ’  ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με βάση ενημερώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά και σχετική απάντηση της ΔΕΥΚΑ σε παλαιότερο αίτημά μας, από τους υπάρχοντες ΒΙΟ.ΚΑ. άλλοι δε λειτουργούν όπως αυτός του Μονοδρίου, άλλοι απεντάχθηκαν, όπως του Αυλωναρίου, άλλοι παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτός του Αλιβερίου, και πολλά ακόμη που φυσικά είναι γνωστά σε εσάς.
      
Μάθαμε λοιπόν ότι, δήμοι όμοροι με το Δήμο μας, ενήργησαν και πέτυχαν την αύξηση του πληθυσμού αιχμής. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων  επεξεργασίας λυμάτων στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, ως έργα του καταλόγου προτεραιότητας, όπου ήδη υπάρχει (στην Περιφέρεια) ανοιχτή πρόσκληση για χρηματοδότηση τέτοιων έργων.
      
Με δεδομένο το γεγονός ότι και ο Δήμος μας τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξημένο πληθυσμό, είτε λόγω τουρισμού, είτε λόγω ετεροδημοτών που επισκέπτονται τα χωριά τους και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλετε στον τομέα αυτό, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως , εάν ο Δήμος μας έχει κάνει κάποιες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση της αύξησης του πληθυσμού αιχμής και ποιες είναι αυτές. Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε αν ο Δήμος μας μπορεί να συμμετέχει στην ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας για χρηματοδότηση τέτοιων έργων και αν ναι, ποιες είναι οι προτάσεις σας προς την Περιφέρεια.

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...