Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Εορτασμός για την ενσωμάτωση της Εύβοιας στη Ελλάδα (1830)


Πραγματοποιήθηκαν στην Κύμη το Σαββατοκύριακο 9 -10 Σεπ. 2017, οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Εύβοιας στη Ελλάδα(1830). Την όλη οργάνωση είχαν ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, η Πανευβοϊκή Ομοσπονδία Ελλάδος(Π.Ο.Ε.) και η Πανευβοική Ομοσπονδία Εκπολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).

Είναι γνωστό ότι η Κύμη είναι ιστορική έδρα του Δήμου, οι σύλλογοι που οργάνωσαν την εκδήλωση τιμούν την Κύμη με την απόφασή τους, μια και η προηγούμενη ανάλογη εκδήλωση είχε γίνει στην Κύμη το 2011 και περιμέναμε κάποια αποτελέσματα προς το καλύτερο, μια και φέτος ήταν κατά κοινή ομολογία μία ισχνή περίοδος για την Κύμη για διαφόρους
λόγους. Έχουμε σκοπό να αναφέρουμε τα θετικά σημεία των εκδηλώσεων με λεπτομέρεια κατά το δυνατόν και να τονίσουμε τα αρνητικά για να μην επαναληφθούν.


Ας αναφερθούμε πρώτα στα καλά στοιχεία που παρατηρήσαμε:

- Η παρουσία του Βουλευτού κ. Ακριώτη.

- Η παρουσία των Αντιδημάρχων Κονιστρών και Αλιβερίου.

- Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο κ. Πόγκα Δημήτριο, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες και προσπαθούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα που προέκυπταν. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι ουδείς άλλος εκ των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Κύμης της Συμπολίτευσης συμμετείχε, τότε ο άνθρωπος τα πήγε καλά και μπράβο του.

- Η κεντρική ομιλήτρια και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων κ. Μαρία Παπαδοπούλου - Βότση, ήταν άψογη σύντομη και περιεκτική.

- Τα χορευτικά συγκροτήματα πάντα καλύτερα από την προηγούμενη εμφάνισή τους που ήταν άριστη!
Τα αρνητικά στοιχεία που εντοπίσαμε:

Η απαράδεκτη αφίσα που ενημέρωνε για τις εκδηλώσεις στην Κύμη, χωρίς να αναφέρει πότε, ώρα και ημέρα και χώρο των εκδηλώσεων.

-Η παντελής έλλειψη ενημέρωσης των Δημοτών.

- Η απουσία των Συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, τον δε Δήμο εκπροσωπούσαν οι Αντιδήμαρχοι Κονιστρών και Αλιβερίου.

- Η απουσία του Δημάρχου από την ιστορική έδρα του Δήμου και όλων των άλλων σε μια ιστορική εκδήλωση.

-Η οργάνωση της όλης εκδηλώσεως.



Χρόνια Πολλά και την επόμενη φορά καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...