Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΣΠΠΕΝΚ: Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΣτΕ για την διακοπή εργασιών των οκτώ αιολικών σταθμών

Με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, από 11 Αυγούστου διακόπηκαν οι εργασίες κατασκευής των οκτώ αιολικών σταθμών της εταιρίας ENEL GREEN POWER HELLAS A.E.https://www.enelgreenpower.com/en/media/press/d201706-enel-starts-construction-of-the-largest-wind-farm-in-greece.html στην ορεινή Καρυστία, μετά από σχετική αίτηση του ΣΠΠΕΝΚ, για την αποφυγή άμεσης και ανεπανόρθωτης βλάβης στα προστατευόμενα συστατικά στοιχεία της περιοχής.


Προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ αν θα γίνει δεκτή η αίτηση του ΣΠΠΕΝΚ για την αναστολή των εργασιών της ENEL μέχρι την έκδοση
οριστικής απόφασης επί της κυρίως προσφυγής του ΣΠΠΕΝΚ για ακύρωση όλων των εγκριτικών αποφάσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν στα αιολικά πάρκα της εν λόγω εταιρίας.


Ο ΣΠΠΕΝΚ, στα πλαίσια των καταστατικών του σκοπών, με όσες δυνάμεις διαθέτει, αγωνίζεται για την διάσωση και ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Καρύστου. Κατά παράβαση όλων των αρχών εδαφικού/αναπτυξιακού/περιβαλλοντικού σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ισχύουσας νομοθεσίας καταλύονται όλες οι οικολογικές δομές της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί ήδη πάνω από 350 ανεμογεννήτριες διαφόρων εταιριών, εντός και γύρω από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας και την Ειδική Ζώνη Διατήρησης της Φύσης. Την περιβαλλοντική υποβάθμιση/καταστροφή θα συμπληρώσει η κατασκευή εναερίου και υπόγειου δικτύου υψηλής τάσης μέσα στην περιοχή του όρους Όχη και πέντε υποσταθμών αποκλειστικά για τους αιολικούς σταθμούς.



Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σαν ένα φως μέσα στο σκοτάδι και περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη με μόνο κριτήριο την τήρηση της νομιμότητας. 

Ο αγώνας συνεχίζεται... 

H Πρόεδρος                                                                                       Ο Γραμματέας

                                                                                                            Θανάσης Μπινιάρης.
Χρυσή Μπερέτη

8 σχόλια:

  1. Λόγω εκρεμοδικιας που υπάρχει στο ΣΤΕ αφού πρώτα ζητάει συνεχείς αναβολες ο ΣΠΕΝΚ αποφεύγοντας την εκδίκαση της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε
    Η εκκρεμοδικία υπάρχει διότι κάθε φορά ανακαλύπτουμε στις ΜΠΕ νέα στοιχεία που τεκμηριώνουν την προσφυγή μας.Δεν είναι και εύκολο να τσεκάρουμε 1000 σελίδες.
    Η διαταγή δόθηκε από το ΣτΕ καθαρά για λόγους τήρησης της νομιμότητας και δεν έχει καμμία σχέση με την εκκρεμοδικία.
    Προφανώς κάτι θα ειδαν που τους ανησύχησε.
    Εσείς όμως, γιατί ανησυχείτε?
    Βαρελά Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν κα βαρελα θα μας πείτε την ιδιότητα σας θα σας απαντήσω! Ποια είστε και πως βιοπορειτε!
    Παράλληλα όμως όσο και να προσπαθειτε να αποφυγετε την εκδίκαση κάποια στιγμή θα γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ηλίθιος? Η κ.Βαρελά έχει χίλιες φορές πει ποια είναι και το επάγγελμα της, άλλωστε τι σχέση έχει με την απόφαση του ΣΤΕ? Αλλού να ψάξεις για σκιές , εδώ δεν υπάρχουν.

      Διαγραφή
    2. Εκεί στον notio.evoiko καλο θα ήταν να μην συνεχίζεται να καλύπτεται της κα βαρελα. Ανεβαστε όλα τα σχόλια. Όχι επιλεκτικα.

      Διαγραφή
    3. Απαντήστε ποιο είναι στην παρουσά φάση το επαγγελμά της κα Βαρελά και πως βιοπορεί; Σταματηστέ να κόβεται τα μυνήματα που κάνουν τζιζ.

      Διαγραφή
  4. Κυρία Βαρελά και όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΠΠΕΝΚ,σας συγχαίρουμε για τον ανιδιοτελή αγώνα που δίνεται μήπως και μείνει κάτι όρθιο σ αυτό το εκπληκτικό βουνό που λέγεται ΟΧΗ.Κι όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ΟΧΗ ας ξεφυλλίσει το πράσινο βιβλίο της ΟΧΗΣ, ή ας το επισκευθεί. Εσείς πάντως συνεχίστε να δίνεται τον αγώνα κι αν χρειαστεί΄όλοι θα είμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O agonas prepei na do8ei apo olous mas . Oxi ana8eseis .
    Oloi mazi me ton syllogo giati yparxei megali anagki apo symetoxes . ( sygnomi gia ta greeglish )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...