Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Καρυστίας: Σταματήστε τους!!! Καταστρέφουν την περιοχή μας και τη ζωή μας!

Eπιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Νότιας Καρυστίας: 
Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε  να επέμβετε άμεσα, διότι το πρόβλημα που θα προκύψει στους κατοίκους, ιδιοκτήτες και αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας από τον υπερβολικό αριθμό προς εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών  πάρκων στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας  θα είναι καταστροφικό. Ακόμα και σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες «natura».  Ο αριθμός αιολικών πάρκων έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ποσοστό που έχει ορίσει η Ρ.Α.Ε. 


Από την υπερβολική και άναρχη δόμηση των  βιομηχανικών αιολικών  πάρκων και τα οικόπεδα που θα καταλάβουν (βλέπε συννημένο χάρτη) και άλλες τόσες εκτάσεις για αναδάσωση δεν θα μείνει ούτε ένα στρέμμα βοσκότοπου και έτσι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με την ενεργοποίηση των επιλέξιμων βοσκοτόπων με αποτέλεσμα την απώλεια των επιδοτήσεων μας.Επίσης  δεν αφήνει κανένα περιθώριο  για άλλες δραστηριότητες και κυρίως της κτηνοτροφίας από την οποία ζουν  πάνω από 900 οικογένειες στην περιοχή μας και  που από πάντα  στηρίζει την τοπική και εγχώρια οικονομία. 
Όπως υποστηρίζετε όλοι σας ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός είναι οι πρώτοι πυλώνες  ανάπτυξης ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Η επικύρωση των δασικών χαρτών στις 7 Σεπτέμβρη, που ειδικά στην περιοχή μας έχουν γίνει τρομερά λάθη «εσκεμμένα»  εξαφανίζοντας τις χορτολιβαδικέςεκτάσεις που βόσκαμε και βοσκάμε  τα ζώα μας, φέρνουν σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες και τους αγροτοκτηνοτρόφους. Μη έχοντας χρήματα να κάνουμε ενστάσεις ή εξαγορά των εκχερσωμένων, και αφορά τις ιδιοκτησίες μας που έως σήμερα ήταν αναγνωρισμένες από το κράτος, επιτρέποντας μας να κάνουμε μεταβιβάσεις , αγοραπωλησίες, να εισπράττουν φόρους μεταβιβάσεων, κληρονομιάς και ΕΝΦΙΑ.  ερχόσαστε  σήμερα και μας ζητάτε να τις εξαγοράσουμε  και  από την  ασάφεια  που επικρατεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς  στη  Νότια Καρυστία   θα χάσουμε  την γη μας  που είναι το εργαλείο για να παράγουμε.

Το μόνο που εξυπηρετεί  η επικύρωση αυτών των απαράδεκτων και λανθασμένων δασικών χαρτών, με την εξαφάνιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων- βοσκοτόπων και την «προκλητική» εμφάνιση όλων των εκτάσεων ως δασικών  και η μη επίλυση του ιδιοκτησιακού της περιοχής μας εδώ και χρόνια, είναι να ανοίξουν διάπλατα οι δρόμοι για τις εταιρείες βιομηχανικών αιολικών πάρκων, να εισβάλλουν στη γη μας και στα βοσκοτόπια μας και να μας διώξουν με την βία και χωρίς να αποζημιώσουν κανέναν στο όνομα του δημόσιου δασικού. Να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο, το μικροκλίμα, την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας (που από αυτό το φυσικό χάρισμα ο σύλλογος μας κάνει προσπάθειες για να αναδείξει σε ΠΟΠ  το αρνάκι και το κατσικάκι Καρύστου), δίνοντας κάποια ψίχουλα σε μερικούς ιδιοκτήτες και για μικρό χρονικό διάστημα έως να επικυρωθούν οι δασικοί χάρτες για να τους «κλείσουν το στόμα». Ήδη έχουν ξεκινήσει (διότι βιάζονται για να κλειδώσουν τιμές) την καταστροφή της περιοχής μας με μεγάλο όφελος δικό τους και με ανταποδοτικά ελάχιστα έως και μηδενικά.

Είναι παράξενο που σε μια περιοχή όπως είναι ο Καφηρέας και οι Καλλιανοί, σύμφωνα με την απογραφή της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας Ελλάδος που έγινε το 1940 (βλέπε συννημένο ) , να υπήρχε μόνιμος πληθυσμός 3500 κάτοικοι. Πώς εξασφάλιζαν την διατροφή τους στις απομακρυσμένες περιοχές αυτές και χωρίς οδικό δίκτυο προς την πόλη; Ποια ήταν η  κύρια απασχόληση αυτού του πληθυσμού; Η κύρια απασχόληση όλων των κατοίκων τότε ήταν η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια της γης, δεν είχε μείνει ούτε πέτρα χωρίς να την αναποδογυρίσει το ηνί του αλόγου. Το γεγονός και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι η περιοχή το 1940 ήταν αγροτοκτηνοτροφική και όχι δασική ( όπως δείχνουν λανθασμένα οι φωτογραφίες του 1945)  και  έχει βγει σήμερα εσκεμμένα Δ.Δ.  για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων.

Είναι παράξενο σε μια περιοχή όπως η δική μας, που οι ιδιοκτήτες γης έχουν τίτλους ιδιοκτησίας διαδοχικούς, μετεγγραμμένους  στα υποθηκοφυλακεία προ του 1885 όπου μέχρι το 2000, πριν ξεκινήσει η επέλαση της ανάπτυξης των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας, να υπάρχουν χορτολιβαδικες εκτάσεις – βοσκότοποι  για την Διεύθυνση Δασών του νομού μας, να γίνονται αιτήσεις αποχαρακτηρισμού των εκτάσεων αυτών από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και να δημιουργούνται οικόπεδα, οικοδομικοί συνεταιρισμοί παντού στην περιοχή της Νότιας Ευβοίας, 17 στο σύνολό τους και σήμερα οι όμορες εκτάσεις αυτών των οικοδομικών συνεταιρισμών, ιδίας βλάστησης και μορφής να χαρακτηρίζονται ως δασικές (ΔΔ) και να υφαρπάζονται από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και να χαρίζονται στις εταιρείες αιολικών πάρκων ως δημόσιες δασικές.

Είναι τυχαίο ότι σχεδιάστηκε να εγκατασταθεί το 50%  του αιολικού φορτίου της χώρας μας στη δικιά μας περιοχή χωρίς να ερωτηθεί κανένας από εμάς; Μήπως μόνο η δικιά μας περιοχή έχει τέτοιο αιολικό δυναμικό; 

Είναι τυχαία γεγονότα τα παραπάνω ή όχι;

Επίσης το γεγονός  ότι η Νότια Καρυστία αποκλείστηκε από την δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταικών πάρκων έγινε τυχαία ή γιατί οι μεγάλες εταιρείες αιολικών πάρκων θέλουν την εκμετάλλευση των δικτύων διανομής της ΔΕΗ αποκλειστικά για «πάρτη τους». 

Είναι τυχαίο γεγονός ή όχι το ότι οι εταιρείες αιολικών πάρκων μπορούν με την άδεια του Δασαρχείου να κάνουν εκχερσώσεις σε δασικές και αναδασωτέες  εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων και οι κτηνοτρόφοι να διώκονται αν εκχερσώσουν ένα στρέμμα έκτασης προκειμένου να φτιάξουν ένα στάβλο για την κτηνοτροφική τους εκμετάλλευση;

Τελικά είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο;

Η ελληνική πολιτεία με τους νόμους που φτιάχνει ποιόν υπερασπίζεται τελικά;   

Αναρωτιόμαστε, εθελοτυφλείτε για την εξαφάνιση του κλάδου μας και την καταστροφή της Νότιας Καρυστίας ή  αδυνατείτε στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» των μεγάλων συμφερόντων να προστατέψετε τους ιδιοκτήτες γης και τις 900 οικογένειες αγροτοκτηνοτρόφων  να επιβιώσουν, να ζουν και να παράγουν πρωτογενή πλούτο στην περιοχή μας;

Υποστηρίζετε την ισόρροπη ανάπτυξη μιας περιοχής;Τους κατοίκους; Τις 1200 και πλέον υπογραφές αυτών που συγκεντρώθηκαν στο ψήφισμα διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας; Τους ιδιοκτήτες γης; Τις 900 οικογένειες αγροτοκτηνοτρόφων; Ή τους 5-6 ομίλους και τις πολυεθνικές;

Αν δεν κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες έστω και αργά, η ευθύνη που σας αναλογεί είναι τεράστια.

Απαιτούμε
  • Ανάκληση των δασικών  χαρτών της περιοχής μας, ώστε να  διορθωθούν και να γίνει η πραγματική απεικόνιση της περιοχής  (να χαρακτηριστούν ως οφείλουν χορτολιβαδικές εκτάσεις) και να ισχύει ο χάρτης επιλεξιμότητας διαγράμμισης του Ο.Σ.Δ.Ε.
  • Άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού.
  • Ανάκληση όλων των αδειών Α.Π.Ε. (αν δεν λυθεί το ιδιοκτησιακό) , νέα οριοθέτηση ύστερα από τοπική διαβούλευση,που έως τώρα δεν έχει γίνει ποτέ, συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υδρογεωλογική μελέτη διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας του πόσιμου νερού που υδροδοτεί την πόλη και τους οικισμούς.
  • Ίδρυση φορέα διαχείρισης περιοχής   natura. 

Και μην ξεχνάτε ότι η περιοχή μας θεωρείται  κορεσμένη  από τα ήδη εγκατεστημένα αιολικά πάρκα.

Κυρίες και κύριοι, αυτή την στιγμή που διαβάζετε αυτή την επιστολή περίπου 250 χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου (μόνο στην περιοχή του Καφηρέα) αναμένουν να εισβάλλουν (μερικά έχουν ήδη ξεκινήσει), και με την επικύρωση  των δασικών χαρτών «ελεύθερα» πλέον θα μας διώξουν από τη γη μας και από την δουλειά μας, καταστρέφοντας την περιοχή μας και τη ζωή μας!!!  

Σταματήστε τους!!!

Υ.Γ.    Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος όσον αφορά της ιδιοκτησίες των κατοίκων που θίγονται από την «πρόχειρη» ανάρτηση των δασικών χαρτών στην περιοχή μας και για κάθε τυχόν απώλεια των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της 

Συνημμένο : 
1: χάρτης  μητρώου ΑΠΕ με οριοθέτηση ,θέση σταθμού, όρια οικοπέδου έργου ΑΠΕ. (πηγή Υ.Π.ΕΝ.).
2: έγγραφο εθνικής στατιστικής υπηρεσίας Ελλάδος 16/10/1940

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

Γραφείο πρωθυπουργού κ. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Υπ. Γεώργιο Σταθάκη
Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος &Ενέργειας κ.  Σωκράτη Φάμελλο
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων κ. Υπ. Ευάγγελο Αποστόλου
Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη
Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδος κ.Κωνσταντίνο Μπακογιάννη
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό  
Βουλευτή Ευβοίας κ. Γεώργιο Ακριώτη
Βουλευτή Ευβοίας κ. Αναστάσιο Πρατσόλη
Βουλευτή Ευβοίας κα. Ζωή Λιβανίου
Βουλευτή Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου
Βουλευτή Ευβοίας κ. Νικόλαο Μίχο
Πρόεδρος ΡΑΕ Δρ. Νικόλαο Γ. Μπουλαξή
Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλκιβιάδη Βόσσο
Κανέλλου – Χουντάση Μαρία του Δημητρίου
Διγαλέτος Κωνσταντίνος του Αναστασίου
Τούρλα Γεωργία του Ευαγγέλου
Ζέμπης Ευάγγελος του Πέτρου
Σαραβάνος Γεώργιος του Ευαγγέλου
Ρουκλιώτης Ιωάννης του Γεωργίου
Γκιβίσης Ζαφείρης του Κωνσταντίνου

Γιαννακάρης Κωνσταντίνος του Ιωάννη
Κεφαλας Ευάγγελος του Δημητρίου
Μανώλης Νικόλαος του Ιωάννη
Κιούκη Μαρία του Κωνσταντίνου
Σταθακος Ιππόλυτος του Παναγιώτη
Παπαλυμπέρης Ισίδωρος του Δημητρίου
Βρανά Κυριακούλα του Νικολάου
Πολυχρονίου Πολυχρόνης
Ξιπολιτου Ευδοξία του Γεωργίου
Ζαφείρης Αθανάσιος του Γεωργίου
Μανώλης Νικόλαος του Εμμανουήλ
Οικονόμου Γεώργιος του Κωνσταντίνου
Γκεμίσης Ιωάννης του Θεοδώρου
Παναγιώτου Κωνσταντίνος του Ιωάννη
Αλούκος Αλέξανδρος του Ιωάννη
Παλυβός Γεώργιος του Νικολάου
Μηττας Δημήτριος του Ιωάννη
Τζαβάρα Παγώνα του Μιχαήλ
Σακκάς Θεόδωρος του Γεωργίου
Κάρυστος  07/08/2017

Αγροτο/φικος Σύλλογος Κάρυστος 07/08/2017
Νότιας Καρυστίας
Έτος Ίδρυσης 2004 
Τηλ. Επικ.:6937083863 
Email: agrotoktinotrofikoskarystias@yahoo.gr

7 σχόλια:

  1. Ο προεδρος του συλλογου ειναι ο τυπος ψηφοφορου του ΣΥΡΙΖΑ..πρωτα ψηφιζει και μετα διαμαρτυρεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O πρόεδρος του συλλόγου μπορεί να είναι ότι θέλει, αυτά που γράφει η επιστολή όμως είναι το θέμα, και σίγουρα δεν την έγραψε χωρίς την έγκριση των υπολοίπων.Να λείπουν λοιπόν οι μικρότητες και να δούμε την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλη την Ελλάδα ο κόσμος οργανώνεται και εδώ είναι 20 δακτυλοδεικτούμενοι. Πόσο κάφροι πια είναι οι ντόπιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που είσαι ανώνυμος και γράφουμε και μεις ότι θέλουμε γιατί αλλού δεν μας τα ανεβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμα δε σας αρεσουν οιντοπιοι στο χωριο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βαγγελακη, κοιτά να προστατεύσεις τους κτηνοτροφους από τους τοπικούς μεσάζοντες και παράγοντες που τους μασουλανε τις επιδοτήσεις. αυτοι θα σας τελέιωσουν, όχι οι ανεμογενήτριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...