Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Επιστολή του ΣΠΠΕΝΚ και στην μητρική της ENEL για την αδειοδότηση του "Μεγάλου αιολικού έργου στον Καφηρέα"

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας:
Σήμερα 17/7/2017 στείλαμε γράμμα προς την ιταλική ΕΝΕL στα αγγλικά και ελληνικά που έχει σχέση με  καταγγελία του ΣΠΠΕΝΚ η οποία αφορά ενεργειες εταιρίας ENEL- Green Power Hellas σχετικά με την αδειοδότηση

του"Μεγάλου αιολικού εργου στον Καφηρέα" ελπίζοντας ότι η μητρική εταιρία θα επέμβει με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας.

Η επιστολή απευθύνεται στον κ.Francesco Starace τον επικεφαλή της ιταλικής ENEL,στον κ. Antonio Camisecra επικεφαλή της ελληνικής ENEL, στο γραφείο Πρωθυπουργού , προσωπικά στον Πρωθυπουργό κ.Τσιπρα και στον υπουργό ΥΠΕΝ κ.Σταθάκη.

Κοινοποίηση έγινε σε όλους τους βουλευτές της Εύβοιας,την Ιταλική Πρεσβεία και σε πολλούς άλλους αρμόδιους αποδέκτες.

Στα βουνά μας έχει ξεκινήσει η ENEL εργασίες μετ' εμποδίων γιατί πλέον πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ξεσηκωθεί και τους εμποδίζουν επειδή βεβαίως δεν έχει επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων που έχουν παραχωρηθει από το Κράτος στην εν λόγω εταιρία για την κατασκευή αιολικών σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA της Νότιας Καρυστίας.

Έχουμε σκοπό να ζητήσουμε άμεσα αναστολή εργασιών ενώπιον του ΣτΕ όπου έχει προσφύγει ο ΣΠΠΕΝΚ για τα αιολικά πάρκα της ENEL στη Νότια Καρυστία με αιτιολογία τη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Περιμένουμε αντίστοιχη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως ειπώθηκε στην ευρεία σύσκεψη εργασίας που έγινε στις 4/7/2017 στην Χαλκίδα παρουσία  του ΠεριφερειάρχηΣτερεάς Ελλάδος, Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Δημάρχου Καρύστου, της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Πολιτων Νοτιας Καρυστίας και πολλών άλλων σχετικών με την ανωτέρω υπόθεση  , η οποία θα αφορά την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με χρήση γης μέχρι να λυθεί το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Νότιας Καρυστίας.

Από το γραφείο τύπου του ΣΠΠΕΝΚ
Βαρελά Βασιλική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...