Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Θεατρική ομάδα ΠΕΑΠ Σκύρου "Γιώργος Κρασαδάκης" - Θεατρικό καλοκαίρι 2017

Η θεατρική ομάδα ΠΕ.Α.Π. Δήμου Σκύρου «Γιώργος Κρασαδάκης» συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια δράσης και θεατρικής παρουσίας στο νησί έχοντας χαρίσει άπειρες ώρες γέλιου και συγκίνησης σε χιλιάδες θεατές, κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Με στόχο την αυθεντική ψυχαγωγία αλλά και την παραγωγή πολιτισμού σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου ως διέξοδο και προσανατολισμό κυρίως των κατοίκων, η

ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις μακροβιότερες και πιο αγαπημένες δράσεις των Σκυριανών: τη σχεδόν καθημερινή επαφή με το θέατρο. 

Κατάφερε μέσα στα χρόνια αυτά να στήσει εξαρχής ένα υπαίθριο θέατρο, να παρουσιάσει έργα σε πανελλήνια πρεμιέρα και να ταξιδέψει εκτός νησιού με ποιοτικές προτάσεις. Ακριβώς πάνω σ’ αυτή την επέτειο έχασε δυστυχώς τον ιδρυτή της και ψυχή της ομάδας σκηνοθέτη Γιώργο Κρασαδάκη , ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 52 ετών τον περασμένο Μάρτιο. 

Η ομάδα θεάτρου, που ο ίδιος έφτιαξε το 1997 και που με την αρωγή του Δήμου Σκύρου και του νομικού προσώπου του ΠΕ.Α.Π οδήγησε επιτυχημένα επί είκοσι χρόνια παράγοντας αξιόλογο πολιτιστικό έργο στο νησί, αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του με πληθώρα παραστάσεων και εκδηλώσεων στο νησί φέτος για να τιμήσει τη μνήμη του. 


Έτσι λοιπόν θα ανέβουν κανονικά τα δύο έργα που ο Γιώργος Κρασαδάκης διάλεξε και ξεκίνησε να σκηνοθετεί φέτος : «Τα μαγικά μαξιλάρια» του γνωστού παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, ένα έργο για μικρούς και μεγάλους θεατές που μιλάει για τα όνειρα σαν τρόπο αντίστασης στην τυραννική εξουσία. 

Η παράσταση ανεβαίνει από μικτή ομάδα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ηθοποιών σε σκηνοθεσία των Γιώργου Κρασαδάκη και Τάκη Μαυρίκη. Παίζουν οι ενήλικοι: Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Δανδουλάκης, Γιώτα Γεωργιοπούλου, Χρήστος Μάνος, Έλσα Ξανθούλη, Ξένια Πλόσκα/Αλεξάνδρα Δανόγλου, οι έφηβοι: Γιώργος Πετρογιάννης, Όλγα- Ελένη Πετρογιάννη, Γιάννης Μανωλάκης, Μαρία Μικέ, Γιώργος Παρασκευάς, Λυδία Καραδήμα και τα παιδιά: Παναγιώτα Τζιλίνη, Πελαγία Τζιλίνη, Φροσύνη Μάραντου, Γιώργος Μαυρογεώργης, Στράτος Δανδουλάκης, Κωνσταντίνα Σιδηρά, Αντιγόνη Αλεξίου-Αερικού. Παραστάσεις: 15, 16 Ιουλίου, 9,10 & 16 Αυγούστου. 

Το δεύτερο έργο είναι η ξεκαρδιστική κωμωδία «Γκόλφω forever» του Ντίνου Σπυρόπουλου. Μια παρωδία του βουνού και της στάνης που σατιρίζει τόσο το βουκολικό θέατρο σαν πρώτη μορφή θεατρικού λόγου στην σύγχρονη Ελλάδα, όσο και τη σύγχρονη πραγματικότητα που δεν απέχει τόσο μακριά όσο νομίζουμε από τότε που φορούσαμε φουστανέλες. 

Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Κρασαδάκη και Τάκη Μαυρίκη. Παίζουν: Μαρία Ξανθούλη, Μπάμπης Πετρογιάννης, Γιώργος Καραμπίνης/ Στέργιος Ντάτζης, Γιώργος Σακελλαρίδης, Νίκος Μάραντος, Μαρία Παυλίδου/Σοφία Γκαντήρη, Δημήτρης Μπάρδας, Σπυρέτα Σκαλτσαρη, Μανώλης Τριανταφύλλου, Λευτέρης Καραμπίνης, Χάρης Καρανίκας. Παραστάσεις: 21, 23, 28 30 Ιουλίου και 12, 13, 18 και 19 Αυγούστου.

Αφιερωμένες στη μνήμη όμως του σκηνοθέτη Γιώργου Κρασαδάκη είναι και άλλες δύο εκδηλώσεις της θεατρικής ομάδας φέτος το καλοκαίρι: 

Η μεγάλη πολυσυλλεκτική παράσταση – εκδήλωση «Για γέλια και για κλάματα» θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες στο νησί στις 4 & 5 Αυγούστου και θα αποτελεί ένα αφιέρωμα στην εικοσάχρονη ιστορία της ομάδας, τα τριάντα θεατρικά έργα που έχει ανεβάσει και τα πάνω από διακόσια άτομα που έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε αυτά. 

Η επιμέλεια και σύνθεση των κειμένων είναι του Δημήτρη Αλεξίου και η παράσταση έχει πάνω από 70 συντελεστές, ηθοποιούς , μουσικούς και χορευτές όλων των ηλικιών (που κάποιοι θα έρθουν ειδικά για την παράσταση από ολόκληρη την Ελλάδα) που θα λάβουν μέρος σε μία γιορτή – αφιέρωμα στην ομάδα και τον ιδρυτή της Γιώργο Κρασαδάκη. 

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα των: Τσέχωφ, Καμπανέλλη, Σακελλάριου, Ποταμίτη, Μελισσινού, Λόρκα, Σαίξπηρ, Κατσικονούρη, Φολόκη, Εξυπερί, Αρκά, Φο, Σβαρτς, Μποστ, Κεχαΐδη – Χαβιαρά, Τριβιζά, Σπυρόπουλου, Δημητρακοπούλου, Αλεξίου , Χάχφελντ, Κορομηλά, Μουρσελά. 

Τέλος στην αίθουσα θεάτρου του δημοτικού σχολείου Σκύρου, δίπλα ακριβώς από το Ανοιχτό δημοτικό θέατρο Σκύρου που στήνεται στον αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, θα λειτουργήσει Επετειακή έκθεση φωτογραφιών, αφισών, προγραμμάτων , αντικειμένων, σκηνικών και κοστουμιών από τις παραστάσεις της ομάδας ολόκληρης της εικοσαετίας δράσης της. 

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 15 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, δύο ώρες πριν από την έναρξη όλων των παραστάσεων στο ανοιχτό θέατρο.

Όλες οι παραστάσεις θα γίνουν στο ανοιχτό δημοτικό Θέατρο Σκύρου στην αυλή του δημοτικού σχολείου (απέναντι απ’ τα ΚΤΕΛ) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης 21:00 . (Το «Για γέλια και για κλάματα» ώρα έναρξης : 20:30) Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972211091. Οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. 

«Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά : 15/7, 16/7, 9/8, 10/8, 16/8 στις 21:00

«Γκόλφω forever» του Ντίνου Σπυρόπουλου: 21/7, 23/7, 28/7, 30/7, 12/8, 13/8, 18/8, 19/8 στις 21:00

«Για γέλια και για κλάματα» του Δημήτρη Αλεξίου: 4 & 5 Αυγούστου 2017 στις 20:30

Επετειακή Έκθεση 20 χρόνων θεατρικής ομάδας Σκύρου : 15 Ιουλίου – 19 Αυγούστου 19:00-21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...