Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

''Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της ελληνικής αμπελουργίας και οινοποιίας''

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με την Εθνική Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του αμπελουργικού σχεδιασμού στη χώρα μας, καθώς και του προσδιορισμού του παραγωγικού μοντέλου, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης διαχρονικά και ανταγωνιστικής αμπελουργίας με τηναναβάθμιση και την ανάδειξη της θέσης του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές. 


Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, ένα προϊόν που αποτελεί, όπως είπε, την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών. 

Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ στηρίζει και θα στηρίξει έμπρακτα τον αμπελοοινικό τομέα τόσο με το πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων που στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, όσο και με τα ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και τα ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον κλάδο.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου - με στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας του Κτήματος Τατοΐου - προς την κατεύθυνση στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, η οποία θα απευθυνθεί για συνεργασία και στην Περιφέρεια Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...