Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πρατσόλης: Τον Αύγουστο του 2018 θα αναπνεύσουμε καθαρό αέρα

Στο SBC TV και στην εκπομπή «Πολιτικοί και Οικονομία» με τους Μ. Σμιλίδου και Γ. Κορωναίο, εμφανίστηκε την Τετάρτη 31/05/2017 το απόγευμα, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Το μείζον ζήτημα είναι η ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε να ανοίξει ένας καθαρός διάδρομος για να βγούμε στις αγορές και με
τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, να αναπνεύσουμε επιτέλους καθαρό αέρα.

Τα προβλήματα που προέκυψαν, είχαν ως αφετηρία τη διαφορετική προσέγγιση ΔΝΤ και Γερμανίας, κάτι που καταδεικνύει περίτρανα τη δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Μια κρίση που οφείλεται στην υπερσυσώρευση πλούτου μέσω αυτής της μορφής της παγκοσμιοποίησης, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Οι στρεβλώσεις του συστήματος είναι που γεννούν υπερβολικά πλεονάσματα στη Γερμανία από τη μία πλευρά και σοβαρά ελλείμματα σε χώρες του νότου από την άλλη.

Ωστόσο, όπως και να το δει κανείς, εξακολουθεί να είναι η επιτομή του παραλογισμού και της ανηθικότητας, το ΔΝΤ να επιβάλει μέτρα γιατί κατά τη γνώμη του, τα πλεονάσματα των επόμενων χρόνων δεν θα επιτευχθούν και από την άλλη, η Γερμανία να απαιτεί την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να δέχεται τις προτάσεις του για τη βιωσιμότητα του χρέους ».

Απαντώντας στις εικασίες της αντιπολίτευσης περί ψήφισης 4ου μνημονίου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «στη Βουλή έχουν ψηφιστεί πάρα πολλά μεσοπρόθεσμα προγράμματα, όπως αυτό που ψηφίστηκε πρόσφατα, στα χρόνια της κρίσης. Κατά τη δική τους λογική λοιπόν, αυτό θα έπρεπε να είναι το 14ο και όχι το 4ο μνημόνιο όπως ισχυρίζονται». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...