Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Κύμης – Αλιβερίου: Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται

ΠΕΡΙ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

-ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ. 

-Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΓΚΟΣΙΜΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ».

-ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ… ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ. 

-ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ. 

Όλα αυτά όμως έχουν γίνει δημοσίως γνωστά από τον Δ. Θωμά από την πρώτη μέρα που παρέδωσε τον Δήμο στην διοίκηση Μπουραντά και δεκάδες φορές από τότε μέχρι σήμερα.

O Γιάννης Γκοσιμίδας έχει εδώ και μέρες το πόρισμα στα χέρια του και περιφέρεται θριαμβολογώντας από «γραφείο» σε «γραφείο» και από «καφενείο» σε «καφενείο», προκειμένου να το «εξαργυρώσει», ενώ εμείς δεν το έχομε καν λάβει ακόμη πλήρες! 

Μετά απ όλα αυτά ας κάνουμε και εμείς μια πρώτη δημόσια τοποθέτηση για το θέμα.

Με ένα πόρισμα αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου την περίοδο της προηγούμενης θητείας του Δ. Θωμά, το οποίο συντάχθηκε από ελεγκτή του Υπουργείου Οικονομικών μετά από τρείς (3) μηνυτήριες αναφορές του κ. Μπουραντά, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων τοπικών κοινοτήτων του συνδυασμού του, (εκ των οποίων οι δύο αφού ελέγχθηκαν τέθηκαν στο αρχείο από την Δικαιοσύνη), επιχειρεί πλέον η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου μέσω «διαρροών» προς τα ΜΜΕ προς το παρόν και με ανακοινώσεις- φανφάρες που προφανώς θα εκδώσει στο μέλλον, να καλύψει την πρωτοφανή απραξία της στο Δήμο μας και ταυτόχρονα να πλήξει, σε επικοινωνιακό επίπεδο, τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, καθώς σε νομικό επίπεδο είναι αδύνατον να πληγεί, κάτι που προκύπτει ακόμη και από το ίδιο το πόρισμα. 

Η σύνταξη του πορίσματος έγινε στα γραφεία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με μοναδικό τροφοδότη εγγράφων, τα οποία επικαλείται ο ελεγκτής, τους ανθρώπους της σημερινής Δημοτικής Αρχής προεξέχοντος του Γιάννη Γκοσιμίδα, με τους οποίους συνεργάστηκε ατέλειωτες ώρες πίσω από κλειστές πόρτες. 

Μάλιστα, στις οχλήσεις του Δ. Θωμά προκειμένου να συναντηθούν με τον ελεγκτή και να του δώσει και τις δικές του απαντήσεις και διευκρινήσεις στα διερευνώμενα, ο πρώην Δήμαρχος συνάντησε συστηματική άρνηση. Προκειμένου όμως να δοθεί το στίγμα της "αντικειμενικής" έρευνας, στάλθηκε στον Δ. Θωμά και σε συνεργάτες του ένα γενικόλογο ερωτηματολόγιο, το οποίο φυσικά απαντήθηκε, ώστε να υπάρχει το άλλοθι(;) ότι ερωτήθηκε και η άλλη πλευρά. 

Παρά τις μεθοδεύσεις ωστόσο από το πόρισμα επί της ουσίας προκύπτουν τα πιο κάτω:

--Τυπικές ελλείψεις και παρατυπίες, οι οποίες όμως ήταν λίαν αναγκαίες, προκειμένου να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις και να λειτουργήσει ο Δήμος ο οποίος βρισκόταν σε άθλια κατάσταση κατά την ημέρα ανάληψης της ευθύνης από τον Δημήτρη Θωμά και τους συνεργάτες του. 

–-Να δοθούν λύσεις μέσα από τα «εντέλλεσθε» σε μια περίοδο που δεν υπήρχε εγκεκριμένος προϋπολογισμός, προκειμένου να προμηθευτεί ο Δήμος με τα απαραίτητα καύσιμα και ανταλλακτικά των αυτοκινήτων του, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των Σχολείων, να λυθούν προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, τις δράσεις πυροπροστασίας, τον ηλεκτροφωτισμό κτλ. Θέματα για τα οποία η σημερινή Δημοτική αρχή επιδεικνύει μια πρωτόγνωρη απραξία. 

-- Παράτυπη μερική απασχόληση εργατικού προσωπικού από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές ανάγκες τους, λόγω σοβαρής έλλειψης μόνιμου προσωπικού.

--Έργα της ΔΕΥΑΚΑ που υποτίθεται δεν έγιναν μόνο και μόνο επειδή το δήλωσαν κάποιοι από του Προέδρους του συνδυασμού Μπουραντά, δίχως να ερωτηθεί ο πρώην Δήμαρχος τι έχει να αναφέρει επί αυτών των ένορκων καταγγελιών, οι οποίες δεν τέθηκαν υπόψη του από τον διενεργήσαντα τον οικονομικό έλεγχο! 

Όλα αυτά όμως έχουν γίνει δημοσίως γνωστά από τον Δ. Θωμά από την πρώτη μέρα που παρέδωσε τον Δήμο στην διοίκηση Μπουραντά και δεκάδες φορές από τότε μέχρι σήμερα. 

Είναι προφανές ότι, το πόρισμα καταλογισμού ευθυνών στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, θα καταπέσει μετά την όποια δικαστική διερεύνηση. Ωστόσο, καθώς ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλος, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το μεσοδιάστημα, μόνο και μόνο για να καλύψει την δική της ανεπανάληπτη απραξία στο Δήμο. 

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Γκοσιμίδας έχει εδώ και μέρες το πόρισμα στα χέρια και περιφέρεται θριαμβολογώντας από «γραφείο» σε «γραφείο» και από «καφενείο» σε «καφενείο», προκειμένου να το «εξαργυρώσει». 

Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, δηλώνουν ξεκάθαρα για άλλη μια φορά, ότι θα σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της θητείας τους στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. 

Το πόρισμα των ελεγκτών κατατέθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και πλέον αναμένουμε την αξιολόγησή του από αυτές. Σε εμάς δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως γνωστό και έχουμε αιτηθεί να το παραλάβουμε. Αφού κληθούμε και λάβουμε πλήρη γνώση του φακέλου, θα απαντήσουμε πλήρως και τεκμηριωμένα επί των όποιων αιτιάσεων, παρέχοντας τις απαιτούμενες εξηγήσεις. 

Η αποσπασματική επιλογή και δημοσιοποίηση λίγων γραμμών από ένα πολυσέλιδο πόρισμα στρεβλώνει την αλήθεια, δημιουργεί κακές εντυπώσεις, ενώ συνάμα είναι προφανές ότι αποσκοπεί όχι φυσικά στην ενημέρωση, αλλά αντίθετα στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Συνετό θα ήταν όλοι ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ να επιδείξουν υπομονή και πίστη στην δικαστική κρίση, η οποία κρίνει με βάση τα στοιχεία και το αποδεικτικό υλικό και όχι με όρους δημοσιότητας και εντυπωσιασμού.

Προσωπικά δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ κανέναν απολύτως έλεγχο. 

Η περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματά μου, είναι γνωστά, έχουν δηλωθεί στο “Πόθεν Έσχες” και έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Στο τέλος όχι μόνο δεν απέκτησα, αλλά απομείωσα περιουσία μου. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το «παίζουν» ακόμη «τιμητές».

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ
ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...