Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τιμητική εκδήλωση στην Κύπρο για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της CYTA στη Λευκωσία, εκδήλωση για απόδοση τιμής στην Ομάδα «Σκύρος 2016».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επίσης παρουσίαση από τη Δρα Κωνσταντίνα Σκαναβή, Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την Παγκόσμια διάκριση που πέτυχαν με την ομάδα «Σκύρος 2016» για το δημοφιλέστερο παγκοσμίως βίντεο για την κλιματική αλλαγή που βραβεύτηκε τον Νοε/2016 στο Μαρακές στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου. 

O κ Κυριάκος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πρότυπο λιμάνι της Σκύρου και παρουσίασε το Νησί της Σκύρου τη Ναυτική εταιρεία Σκύρου και το πολυβραβευμένο Λιμάνι της, την Λιναριά. 

Η CYTA τίμησε για την επιτυχία τους, τόσο την κα Σκαναβή και τον κ Αντωνόπουλο, όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που δούλεψε στο πρόγραμμα «Σκύρος 2016» για το Λιμένα Σκύρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ Νίκος Κουγιάλης ο οποίος βράβευσε τους επικεφαλής και την Ομάδα «Σκύρος 2016», η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ Μιχάλης Αχιλλέως και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Σοφία Χριστοδούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν επίσης, η Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου κα Ανθή Κληρίδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ Γιώργος Φράγκου, ο Διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κ Γιώργος Πενηνταέξ και ο Πρόεδρος του ΡΙΚ κ Θανάσης Τσώκος.

Η Ομάδα «Σκύρος 2016» παρέμεινε στην Κύπρο από τις 14 μέχρι τις 17 Μαΐου.

Την Κυριακή 14 Μαΐου μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΡΙΚ κος Θανάσης Τσώκος , την ξενάγησε στο νέο Μουσείο του ΡΙΚ και παρέθεσε δείπνο.

Την Δευτέρα 15 Μάιου στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta παρουσιάστηκαν το έργο και τα επιτεύγματα της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Νησί της Σκύρου και το Λιμάνι της σε παρουσιάσεις και ομιλίες που έγιναν από την Δρα Κωνσταντίνα Σκαναβή και τον Πρόεδρο του Λ.Τ Σκύρου κο Κυριάκο Αντωνόπουλο. Στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε συζήτηση συνεργασίας στη CYTA και κατόπιν εμφανίστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Συν Αθηνά».

Το βράδυ τους παρατέθηκε δείπνο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Την Τρίτη 16 Μαΐου επισκέφθηκαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό και την νέα Μαρίνα Λεμεσού.

Εκεί ξεναγήθηκαν από τον assistant manager κ. Tom Lord και την υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων κα Στέφη Στεφανίδου.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου ξενάγησε την ομάδα στο εμπορικό και επιβατηγό Λιμάνι Λεμεσού η οποία στη συνέχεια επισκέφθηκε το βιομηχανικό Λιμάνι Βασιλικού και το Αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου. Ακολούθησε δείπνο που παρατέθηκε από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού κο Ξένο Ξενοφώντος στην Λευκωσία.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγιναν δεκτοί και έλαβαν ενημέρωση από τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη κο Μιχάλη Σοφοκλέους και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το γραφείo της Ευρωπαϊκής Ένωσης (House Of The European

Union) καλεσμένοι του επικεφαλής της Ε.Ε στην Κύπρο κου Γιώργου Μαρκοπουλιώτη.


Η συνέχεια της ημέρας περιλάμβανε ξενάγηση στη Μαρίνα της Λάρνακας από τον Διευθυντή της κο Χρήστο Πετρίδη και μετά ακολούθησε γεύμα.

Σε όλες τις επισκέψεις, πέραν της απόδοσης τιμών, έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για μελλοντικές συνεργασίες.

Η επίσκεψη της Ομάδας στην Κύπρο τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου, ήταν έμπνευση της κας Άννας Σταφιδά Διδάκτωρος του Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Ακόλουθου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και διοργανώθηκε από τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ CYMEPA, Eco-Cypria και την ΑΚΤΗ-Κέντρο Μελετών και Έρευνας.


Την επίσκεψη της Ομάδας «Σκύρος 2016» στην Κύπρο στήριξαν οικονομικά η Αρχή Λιμένων Κύπρου και ο ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ υποστηρικτικά λειτούργησαν η CYTA( Cyprus Telecommunications Authority), το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Λεμεσού και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού και τα εστιατόρια Ocean Basket.

Την Ομάδα πλαισίωναν συνεχώς με την παρουσία τους ο αεικίνητος κος Μιχάλης Ιερείδης Γ. Γραμματέας της CYMEPA, η ακούραστη κα Άννα Σταφιδά και ο χαρισματικός επιστήμων κος Πιεραντώνιος Παπάζογλου. Όλοι τους φρόντισαν να κάνουν την επίσκεψη στην Κύπρο μια εμπειρία παραδειγματική για την οργάνωση, την ειλικρινή και θερμή περιποίηση, την επιστημονική προσέγγιση και συνεργασία.

Οι πολλές ευχαριστίες μας δεν αρκούν για αποδώσουν την άψογη φιλοξενία τους.

Η εμπειρία που αποκτούν οι νέοι φοιτητέ/τριες επιστήμονες είναι ανεκτίμητη.

Η ομάδα «Σκύρος 2016» το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευχαριστούν θερμά όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη και ειδικές ευχαριστίες ανήκουν στον Φωτογράφο της Ομάδας Κώστα Μπέκα που έδωσε τη δυνατότητα της προβολής και επικοινωνίας του έργου μας.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου
Κυριάκος Αντωνόπουλος

ΣΚΥΡΟΣ 20 ΜΑΙ 2017 - linariaport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...