Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σίμος Κεδίκογλου : «Κλειδί για τη διασύνδεση των νησιών τα υδροπλάνα»

Την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας να φιλοξενηθεί στη Σκύρο η 41η ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), καλωσόρισε ο Σίμος Κεδίκογλου μεταφέροντας, παράλληλα, το χαιρετισμό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η τουριστική ταυτότητα της Ελλάδας είναι τα “Greek islands” δηλ. τα ελληνικά νησιά, καθώς αποτελούν το πιο αναγνωρίσιμο προϊόν μας. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε,
ότι «κλειδί» για την ανάπτυξη των ελληνικών νησιών είναι η διασύνδεσή τους, τόσο η τουριστική όσο και η οικονομική, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σκύρο, όπου και διεξήχθησαν οι εργασίες της 41ης Γενικής Συνέλευσης του Ε.Ο.ΑΕ.Ν. 

‘Όπως ανέφερε: «η Σκύρος θα έπρεπε να τροφοδοτεί με σκυριανό κατσίκι και με σκυριανό τυρί τις Βόρειες Σποράδες, που δεν έχουν αντίστοιχες δυνατότητες παραγωγής. Θα ήταν αμφότερα συμφέρον».


Στη συνέχεια επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας και ανάληψης πρωτοβουλιών με στόχο τη δημιουργία της ελληνικής Πολυνησίας, λέγοντας: «πρέπει να έχουμε ένα ελληνικό ζωντανό ιστό μεταξύ των νησιών μας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη αυτού του στόχου με πρώτο και βασικό τα υδροπλάνα. 

Ξεκινήσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά, χωροθετήσαμε τα υδατοδρόμια, αλλά –δυστυχώς- η διαδικασία της αδειοδότησης δεν προχώρησε», ενώ απευθυνόμενος, τέλος, στον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα είπε: «η φίλη μου Έλενα Κουντουρά γνωρίζει καλά το ζήτημα. Την καλώ να συνεργαστούμε για να ολοκληρώσουμε την αδειοδότηση και επιτέλους τη δρομολόγηση πτήσεων υδροπλάνων στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...