Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Έντονες διαμαρτυρίες στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι

Τον κίνδυνο της κατάρρευσης αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εξαιτίας της αδυναμίας και των παραλείψεων της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία υπογραμμίζει ο Σίμος Κεδίκογλου, γεγονός το οποίο, όπως αναφέρει σε σχετική ερώτησή του, καταδεικνύεται και από το σχεδιασμό για το σταδιακό κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επαναφέρει το ζήτημα μετά και την επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με την οποία διαμαρτύρονται και εκφράζουν την έντονη
αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι.


Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ Νικόλαο Παππά.

Θέμα: Αντιδράσεις τοπικών Συλλόγων και Φορέων στην κατάργηση του ΕΛΤΑ Αυλωναρίου, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στο Ν. Ευβοίας 

Τον κίνδυνο της κατάρρευσης αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εξαιτίας της αδυναμίας και των παραλείψεων της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία. Το γεγονός, αυτό, άλλωστε καταδεικνύει και η πρόθεση για το σταδιακό κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Στο σχεδιασμό αυτό της κυβέρνησης αντιδρούν Σύλλογοι, Φορείς και κάτοικοι περιοχών που εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στις καθημερινές τους συναλλαγές, καθώς ενδεχόμενη κατάργησή τους θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών. 

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Αυλώνος που εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα, που θα αντιμετωπίσουν τα 180 μέλη του Συλλόγου, έμποροι και επαγγελματίες και οι 5.000 κάτοικοι, καθώς εξυπηρετούνται στο ίδιο υποκατάστημα και για τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Να σημειωθεί, δε, ότι το πλησιέστερο κατάστημα των Κονιστρών υπολειτουργεί, ενώ το πιο κοντινό βρίσκεται στο Αλιβέρι και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον οικονομικό κόστος μετακίνησης. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ν. Ευβοίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Σίμος Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...