Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σίμος Κεδίκογλου: Τις αυταπάτες και την εξαπάτηση πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες πολίτες

«Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοιχίζουν πανάκριβα και κάθε ώρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟ.Δ.Ε Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών,
επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, τη σημασία που έχει να υπενθυμίζουν στους Έλληνες πολίτες, όχι μόνο τα ψέματα που έχει πει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως, ότι τις αυταπάτες και την εξαπάτηση την πληρώνουν πολύ ακριβά. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε και η αναφορά του
Σίμου Κεδίκογλου στο γεγονός, ότι ακόμα και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έπεσε θύμα των ψεμάτων τους, αναφέροντας το εξής: 

«ερχόμενος εδώ σκέφτηκα πως θα είχα την ευκαιρία να δω και την καινούργια σήραγγα για να ανακαλύψω τελικά, ότι είναι κλειστή. Είναι το δόγμα Τσίπρα «κορδέλα και λουκέτο» και παρά την επίσημη δικαιολογία, που δίνουν, ότι δηλαδή είχαν χαλάσει οι κάμερες παρακολούθησης, φοβάμαι πως κάτι άλλο συμβαίνει».


Στη συνέχεια, τόνισε ότι δικό τους χρέος είναι να διαδίδουν την ελπίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά:«αυτή την ελπίδα μπορεί να τη διαδώσει το πρόγραμμά μας, το οποίο αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική κοινωνία. 

Πρέπει να κόψουμε δαπάνες για να μπορέσουμε να μειώσουμε φόρους, ώστε να έρθει η ανάπτυξη της οικονομίας, να έρθουν επενδύσεις να να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

Το κλίμα στην οικονομία αλλάζει με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσων. Με αυτό τον τρόπο το έχουμε καταφέρει στο παρελθόν. Εμείς πολλά μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. 

Όλα μπορούμε να τα κάνουμε διαφορετικά. Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων τρέχοντας, για παράδειγμα, ακόμα πιο γρήγορα από τις προσδοκίες των δανειστών, μπορέσαμε να πετύχουμε την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων». 

Ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το τέταρτο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα αποτελούν πραγματικότητα, ενώ όσον αφορά στα αντίμερα έκανε λόγο για «παραμύθι και φερετζέ», καθώς η εφαρμογή τους προϋποθέτει πλεόνασμα πάνω από 3,5%.

Καυτηρίασε,επίσης, τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε μέσο την παραμονή τους στην εξουσία και είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τα μέτρα ως θυσία στο όνομα της δήθεν επανάστασης και για να μην αφήσουν, όπως διατείνονται, να γίνει ξανά κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. 

«Το παλιό μπολσεβίκικο-είπε- που ουσιαστικά είναι μακιαβελικό, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο σκοπός τους είναι η παραμονή τους στην εξουσία με κάθε μέσο».

Ο Σίμος Κεδίκογλου εκτίμησε, τέλος, ότι πριν από τον Οκτώβριο δεν αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές και αυτό γιατί το διάστημα αυτό παραγράφονται οι ποινικές συνέπειες των capital controls, οπότε και σταματάει να κινδυνεύει ο κ. Βαρουφάκης με Ποινικό Δικαστήριο, όταν όμως γίνει αυτό η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταφέρει την αυτοδυναμία και την επιστροφή στην ανάπτυξη της χώρας, η οποία θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα που έχει διαλύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...