Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου :Να δώσουν τέλος στην προσωπική διαμάχη Δήμαρχος και Σύλλογος Εθελοντών της ΔΕ Αυλώνος

Ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά όχι έκπληξη, μας προκάλεσε το υπ’ αριθμ. 5975/6-4-2017 έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος, για το ύφος του αλλά και για την απόφασή του, απευθυνόμενος στο Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Δ.Ε. Αυλώνος. Πώς είναι δυνατόν να αποκλείει την προσφορά των εθελοντών με αιτιολογία τη συμπεριφορά του Προέδρου;


Και ποια είναι αυτή η συμπεριφορά που δικαιολογεί την ακύρωση της συνεργασίας των Εθελοντών με το Δήμο, η οποία άρχισε από το 2008 και είναι γνωστή η
προσφορά τους;

Ο εθελοντής είναι πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Μέριμνά μας, λοιπόν, πρέπει να είναι η στήριξη του εθελοντισμού και όχι η διάλυσή του. 

Γιατί εθελοντισμός σημαίνει, «την με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή χαρακτήρα προσφορά έργου ή υπηρεσίας που αναλαμβάνει το άτομο μεμονωμένα ή σε ομάδα, με ελεύθερη βούληση, χωρίς την προσδοκία ή απαίτηση υλικού ή άλλου είδους ανταλλάγματος, με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία ευρύτερα».

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα της οικονομικής κρίσης και της αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους έχουν εμφανιστεί νέες μορφές εθελοντισμού με τοπική δράση, όπως τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών-τράπεζες χρόνου, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία.

Αυτά λοιπόν, δεν τα θυσιάζουμε έτσι εύκολα και αβασάνιστα, ούτε με τέτοια έγγραφα. Αυτές τις έννοιες τις κρατάμε ψηλά. Βρίσκουμε λύσεις που προωθούν τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Μαζί με τα ξερά δεν πρέπει να καίγονται και τα χλωρά.

Περιμένουμε από το Δήμαρχο και από το Σύλλογο Εθελοντών της ΔΕ Αυλώνος να δώσουν τέλος σε αυτή την προσωπική διαμάχη και να αποκατασταθούν οι σχέσεις συνεργασίας για το καλό των δημοτών και της περιοχής μας γενικότερα.


ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...