Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε μακροχρόνια άνεργο στο Μαρμάρι

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου καταγγέλλει με ανακοίνωση της ότι την Τρίτη 22 Μάη, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) επιχείρησε να κόψει το ρεύμα μακροχρόνια ανέργου στο Μαρμάρι που αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμους της ΔΕΗ.

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων Καρύστου σημειώνει ότι δεν πρόκειται για τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό....

Η ανακοίνωση:

Καμιά διακοπή ρεύματος σε ανέργους και λαϊκές οικογένειες! Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι είδος πολυτελείας στον 21ο αιώνα! Την Τρίτη 22 Μάη, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), επιχείρησε να κόψει το ρεύμα μακροχρόνια ανέργου στο Μαρμάρι που αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Σε απάντηση στην παραπάνω ενέργεια πραγματοποιήσαμε παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κάρυστο, την Τετάρτη 23 Μάη. 

Σε επικοινωνία μας με το διευθυντή του τμήματος εμπορίας της ΔΕΗ στην Εύβοια δηλώσαμε πως είναι απαράδεκτο να κόβεται το ρεύμα σε ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και για αυτό δε θα το επιτρέψουμε! 

Δεν πρόκειται για τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό! 

Είναι πολλές οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλους λογαριασμούς. 

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει πως το 30% των νοικοκυριών βρίσκεται σε ενεργειακή φτώχια με βασικότερες αιτίες: το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τους κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 

Έχουν ευθύνη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες!

Με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, φορτώνοντας συνεχώς με νέα βάρη τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Μάλιστα, με τα τελευταία μέτρα φέρνουν σε πέρας το «έργο» της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που θα αυξήσει κι άλλο τα τιμολόγια, θα δώσει νέα ώθηση στις διακοπές ρεύματος. 

Η κοροϊδία δεν έχει όριο! Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαφημίζει τα «αντίμετρα», το «παράλληλο πρόγραμμα», το «κοινωνικό τιμολόγιο» που δήθεν θα απαλύνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους λέει πως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. 

Ακόμη και τη ρύθμιση που κάνει η ΔΕΗ είναι πολλοί που αδυνατούν να την εξυπηρετήσουν με αποτέλεσμα και πάλι να βρίσκονται ακάλυπτοι, να κινδυνεύουν με διακοπή.

Κανείς μόνος του στην κρίση! 

Η επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών. Διεκδικούμε την άμεση ανάκτηση των απωλειών μας από την κρίση, για την οποία δε φταίμε εμείς. 

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Για αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους πλήττονται από τις συνέπειες τις κρίσεις. 

Για να παλέψουμε όλοι μαζί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να μη γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι.

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους!

Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να το δικαιούνται και οι μικροί επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

Όχι στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση προς τους μεγαλοεργοδότες για τζάμπα εργασία.

Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. 

Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ανέργου. 

Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.

Επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του από το κράτος για τους ανέργους.

Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.

Κανένας περιορισμός στην ένταξη των παιδιών των ανέργων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...