Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κινητοποίηση στη Χαλκίδα για την Κυριακάτικη αργία

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει: Κόλαση για τους εργαζόμενους,Εξόντωση για τους μικρούς εμπόρους,Εκατομμύρια νέα κέρδη για τα πολυκαταστήματα και τους μεγαλέμπορους.


Η Κυριακή αργία δε μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση στην εργοδοσία!
Με αυτό το σύνθημα βγήκε σήμερα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ανοίγοντας το δρόμο για αγωνιστική απάντηση για εμποροϋπάλληλους και μικρούς
εμπόρους και αυταπασχολούμενους. 

Κάλεσε τους εργαζόμενους στη γενική συνέλευση του σωματείου τη Δευτέρα 15 Μάη στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αλλά και τους μικρούς εμπόρους σε από κοινού οργάνωση του αγώνα για απεργιακό μέτωπο στις 17 Μάη ως απάντηση στα μονοπώλια, τους μεγαλέμπορους του κλάδου που είναι οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από αυτές τις εξελίξεις αλλά και την κυβέρνηση που σπεύδει να εξυπηρετήσει αυτή τους την κερδοφορία. 

Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. ΚΥΡΙΑΚΗ αργία όλων των εργατών!

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Με οργάνωση στο σωματείο μας, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε : 

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

· Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.

· Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.




Χαλκίδα, 7/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...