Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Σύσκεψη για οργάνωση Απεργιακής Συγκέντρωσης στην Κάρυστο

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου καλεί τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων, εμπόρων, επαγγελματιών, αγροτών και συνταξιούχων της περιοχής μας σε σύσκεψη, την Πέμπτη 11 Μάη, στις 9μμ, στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΞΙΑΣ», για την οργάνωση Απεργιακής Συγκέντρωσης στην Κάρυστο.

Όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ! Απαντάμε με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη!
Όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ - Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις
17 Μάη


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν μερικές μέρες, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ανακοίνωσε το «κλείσιμο» της 2ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει μια σειρά αντιλαϊκά:

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα από 8.636€ που είναι σήμερα, σε 5.861€. Η μείωση αυτή θα πλήξει ακόμη και εργαζόμενους που δουλεύουν με 420€ το μήνα!

Την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων και να βάλει λουκέτο στους μικρούς εμπόρους.

Μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε τη 13η σύνταξη, τώρα παίρνει από τους συνταξιούχους και τη 12η και την 11η.

Παράδοση των κόκκινων δανείων σε τραπεζικά funds.

Επέκταση των ομαδικών απολύσεων, όπου καταργούνται και κάποιες τυπικές δικλίδες ασφαλείας που ίσχυαν ακόμα.

Επέκταση του αντεργατικού πλαισίου ως το 2019 (κατάργηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων, πάγωμα «τριετιών» κλπ).

Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε ενέργεια, νερό, πρώην ΔΕΚΟ. Που θα εκτοξεύσουν κι άλλο τα ήδη τσουχτερά τιμολόγια για είδη πρώτης ανάγκης.

Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της κήρυξης απεργιών. Με σκοπό την επικράτηση πλήρους υποταγής στις ορέξεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Τα μέτρα αυτά πλήττουν τόσο τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όσο και τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες. Λειτουργούν προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων, συνολικά των μονοπωλιακών ομίλων.

Παλιά και νέα μέτρα αποτελούν τη «συνταγή» της ΕΕ και των Κυβερνήσεων για την έξοδο των μονοπωλιακών ομίλων από την κρίση, για την αύξηση των κερδών τους. Μέσα από αυτά θα έρθει η ανάπτυξη για την οποία μιλούν.

Ακόμη και τα λεγόμενα «αντίμετρα» αφορούν φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ περιέχουν και κάποια ψίχουλα προς τους τελείως εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική.

Μόνη απάντηση μπορεί να είναι η συμμαχία εργαζομένων, μικρών εμπόρων και επαγγελματιών, φτωχών αγροτών και συνταξιούχων. 

Όλοι μαζί να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες – τον κοινό μας εχθρό. 

Διεκδικούμε την άμεση ανάκτηση των απωλειών μας από την περίοδο της κρίσης.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία, στον ελεύθερο χρόνο.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου καλεί τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων, εμπόρων, επαγγελματιών, αγροτών και συνταξιούχων της περιοχής μας σε σύσκεψη, την Πέμπτη 11 Μάη, στις 9μμ, στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΞΙΑΣ», για την οργάνωση Απεργιακής Συγκέντρωσης στην Κάρυστο.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας. Να αποτελέσει μια αφετηρία για μεγαλύτερους αγώνες που είναι αναγκαίοι για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας

Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, Τετάρτη 17 Μάη

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...