Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Σίμος Κεδίκογλου: «Τα αντίμετρα είναι ο φερετζές για τα βαρύτατα μέτρα που έρχονται»

Ως «φερετζέ» για τα βαρύτατα μέτρα που έρχονται χαρακτήρισε τα λεγόμενα αντίμετρα ο Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι για να υπάρξουν σημαίνει, ότι πρώτα θα έχεις «στραγγαλίσει» ακόμα περισσότερο την αγορά και θα έχεις «αφαιμάξει» την οικονομία.

 Κατέστησε, επίσης, σαφές, ότι δεν θα συναινέσουν σε αυτή την πολιτκή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμείς την πολιτική «στραγγίζω» την αγορά και δίνω μετά επιδόματα και συσσίτια δεν την
πιστεύουμε. 
Πιστεύουμε στη δημιουργία πλούτου απο την οικονομία. Η εξίσωση προς τα κάτω δεν είναι επιτυχία. Το πλεόνασμα θα έρθει από περικοπές δαπανών και όχι απο την «αφαίμαξη» της αγοράς. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και να σταματήσουμε να δημιουργούμε νέος χρέος. 

Το μοντέλο της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης με τους αδιάκοπους δανεισμούς έχει φτάσει στο φυσικό του τέλος. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα βάρη, γι’ αυτό λέμε, ότι πρέπει να αλλάξει η συνταγή».


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επισημαίνοντας, ότι επί των ημερών τους απορρυθμίστηκε η αγορά εργασίας με το χειρότερο τρόπο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε ελαστικές μορφές εργασίας. 

Όπως είπε: «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Όταν βλέπουμε να μην προχωράει τίποτα ανησυχούμε. Το Σαββατοκύριακο ήμουν στη Σκύρο στο συνέδριο των Νησιωτικών Επιμελητηρίων, όπου συζητήθηκε το πως θα μπορέσει να στηριχθεί και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στη νησιωτική Ελλάδα. 

Για να επιτευχθεί αυτό είναι καθοριστικής σημασίας είναι η διασύνδεση των νησιών και οικονομικά και τουριστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα. Επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαμε χωροθετήσει υδατοδρόμια και είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Δυστυχώς, δύο χρόνια τώρα δεν γίνεται τίποτα».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια ο Σίμος Κεδίκογλου τη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλικές προεδρικές εκλογές δήλωσε: 

«Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο νέο η επικράτηση του Μακρόν και δόθηκε μία προσωρινή απάντηση, γιατί θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, ότι η κα Λε πεν πανηγυρίζει ότι είναι το πρώτο κόμμα στη Γαλλία και είναι πολύ πιθανό στις βουλευτικές εκλογές να δούμε να έχει εντυπωσιακές επιδόσεις. Βέβαια το σύστημα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, που είναι σε δύο γύρους ελπίζω να μην επιτρέψει την επικράτηση υποψηφίων του εθνικού μετώπου σε πολλές περιφέρειες, αλλά ένα ποσοστό της τάξης του 30% και πάνω θα πρέπει να μας ανησυχεί. 

Θέλω να ελπίζω οτι ο Εμανουέλ Μακρόν θα καταφέρει να ανορθώσει τη γαλλική οικονομία, καθώς το κυριότερο πρόβλημα της ανισορροπίας στον άξονα Παρισιού-Βερολίνου είναι η οικονομική ανισορροπία. Το οικονομικό πρόγραμμα του Μακρόν έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τις δικές μας προτάσεις δηλαδή περικοπές κρατικών δαπανών για να υπάρξουν μειώσεις φόρων, έτσι ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

Τώρα, όμως, έρχεται η ώρα της δοκιμής, γιατί και θα πρέπει να μετασχηματίσει αυτό το κίνημα σε κόμμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...