Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου: Καλούμε κάθε συνταξιούχο και εργαζόμενο στην πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
''Τα νέα βάρβαρα μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή δείχνουν για ποιών τα συμφέροντα διαπραγματεύεται με τους εταίρους της.

Οι συνταξιούχοι δίνουμε τη δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση της Κυβέρνησης με τη μαζική συμμετοχή μας στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Μάη, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.

Όλα όσα απαιτούσαν εδώ και καιρό οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, βρίσκονται μέσα στη νέα συμφωνία: Μειώσεις συντάξεων, αύξηση αφορολόγητου ορίου, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Όλα αυτά βεβαίως έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και θα κάνουν ακόμα δυσκολότερη τη ζωή σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Μάλιστα, τα μέτρα αυτά έρχονται μετά την επίτευξη πλεονάσματος πάνω από το αναμενόμενο και με την προοπτική για ετήσια πλεονάσματα 3,5%. Πράγμα που αποδεικνύει πως αποτελεί παραμύθι ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης πως τα μέτρα είναι προσωρινά και πως όταν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη θα υπάρξει ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα. 

Αποδεικνύεται και από το γεγονός πως τα μέτρα αυτά αποτελούν πάγια αιτήματα των βιομηχάνων και στρατηγική της ΕΕ πριν την εκδήλωση της κρίσης και των μνημονίων.

Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών θα φέρει τριπλό χτύπημα στις είδη καταβαλλόμενες συντάξεις μας:

Χτύπημα 1ο: Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου για επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων έρχεται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που τάχα θα έπαιρναν οι συνταξιούχοι για να καλύψουν τη διαφορά των μειωμένων συντάξεων τους, με αποτέλεσμα μειώσεις ως 18%. Από αυτό το μέτρο θα πληγούν περισσότεροι από 900.000 συνταξιούχοι και οι απώλειες θα φτάσουν έως και 300 ευρώ το μήνα.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος με 800 ευρώ σήμερα με τον επανυπολογισμό θα παίρνει 660 ευρώ. Η προσωπική διαφορά θα είναι 140 ευρώ και θα περικοπεί ολόκληρη, καθώς το ποσό της μείωσης είναι στο 17,5% της συνολικής σύνταξης. 

Συνταξιούχος που η σύνταξη του σήμερα είναι 1.000 ευρώ, με το νόμο που ψηφίστηκε θα παίρνει 800 ευρώ. Η περικοπή της σύνταξης του θα φτάσει τα 180 ευρώ και θα σωθούν μόλις 20 ευρώ από την προσωπική διαφορά.

Χτύπημα 2ο: Ανοίγει ο δρόμος για νέο κόψιμο στις επικουρικές συντάξεις. Στην περίπτωση που οι περικοπές στις κύριες συντάξεις δεν αποδώσουν τα 1,8 δις ευρώ κάθε χρόνο, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να κόψει ξανά και από τις επικουρικές συντάξεις, που ως γνωστόν είχε κουτσουρέψει και το προηγούμενο καλοκαίρι. 

Χτύπημα 3ο: Τέλος, από 1-1-2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα, σε 5.861 ευρώ. Η μείωση του αφορολογήτου ορίου θα πλήξει και τους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη πάνω από 490 ευρώ. 

Για παράδειγμα, συνταξιούχος με 665 ευρώ το μήνα (8000ευρώ το χρόνο), που σήμερα καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο, θα πληρώσει σχεδόν 650 ευρώ φόρο.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν επέστρεψε τη 13η σύνταξη όπως έλεγε, αλλά μας παίρνει και τη 12η και την 11η!

Η Κυβέρνηση υποκριτικά πανηγυρίζει για τα λεγόμενα αντίμετρα. Και αυτά όμως κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, της εξυπηρέτησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, επιδότηση για την πρόσληψη εργαζομένων και άλλα. Ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται και κάποια ψίχουλα για τους τελείως εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν πρέπει οι συνταξιούχοι να παραπλανηθούν από τα τεχνάσματα αυτά της Κυβέρνησης!

Σταθερά, στο δρόμο του αγώνα, απαιτούμε την αναπλήρωση των απωλειών έχουμε τα χρόνια της κρίσης:

· Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. 
· Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

· Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.

· Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.

· Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

· Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.

· Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.

Διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για μας και τα παιδιά μας!

Καλούμε κάθε συνάδερφο συνταξιούχο να πλαισιώσει το Σύλλογο Συνταξιούχων, όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!

Καλούμε κάθε συνάδερφο συνταξιούχο να συμμετέχει μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, στην πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...