Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Κατασκεύασε και συ ένα Αιολικό Πάρκο: Μπορείς....

ʻʻΔεν χρειάζεται να είστε μεγάλη εταιρία. Ιδρύετε μία μικρή με ωραίο όνομα όπως π.χ.Πρασινη Ενέργεια Καρυστίας. Ο λογιστής θα πληρωθεί αργότερα. Το τάξιμο δεν βλάπτει...ʼʼ

Αγαπητοί μου συμπολίτες..Θέλω να σας ενημερώσω για μία "πολύ καλή δουλίτσα με εγγυημένο εισόδημα" , που είμαι σίγουρη πώς δεν την έχετε σκεφτεί. Αυτή λοιπόν η ωραία δουλειά που από εδώ και πέρα θα την ονομάσουμε επένδυση, αφορά την κατασκευή Αιολικού Σταθμού!

Πραγματικά λοιπόν τα αιολικά, είναι η μόνη επένδυση που ο επενδυτής βγάζει εγγυημένη απόδοση χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα χωρίς καν να χρειάζεται κεφάλαιο!Δεν χρειάζεται να είστε μεγάλη εταιρία.Ιδρύετε μία μικρή με ωραίο όνομα όπως π.χ.Πρασινη Ενέργεια Καρυστίας.Ο λογιστής θα πληρωθεί αργότερα.Το τάξιμο δεν βλάπτει.

Μετά πρέπει να βρείτε τις άδειες παραγωγής .Κανένα πρόβλημα.

Η ΡΑΕ δίνει με άνεση άδειες ειδικά στη Ν.Καρυστία, το Βιομηχανικό Κέντρο Αιολικών Σταθμών στη χώρα μας.

Δεύτερο στάδιο:Πρέπει να βρείτε ένα βοσκοτόπι η δάσος που είναι κατά τεκμήριο δημόσια ιδιοκτησία. Ειδικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών αυτό είναι πολύ εύκολο γιατι στην περιοχή μας όλες σχεδόν οι εκτάσεις είναι πλέον δασικές.

Μετά πρέπει να βγάλετε τις σχετικές περιβαλλοντικές άδειες. Δεν θα καθυστερήσετε πολύ.Εύκολα θα πάρετε εγκρίσεις, στη Ν.Καρυστία όλα επιτρέπονται.

Άλλωστε η επένδυσή σας θεωρείται "μεγάλης εθνικής σημασίας".

Το νοίκι στο Κράτος δεν πειράζει το δίνετε και αργότερα .Άλλωστε είναι μικρό το έξοδο ,όσο πληρώνουν οι μελισσοκόμοι!

Αν βρεθούν στο δρόμο σας περίεργοι κάτοικοι που υποστηρίζουν ότι τα χωράφια που διαλέξατε για τα αιολικα σας είναι δικα τους μην ανησυχήσετε.Θα τους κάνετε φύλακες στα αιολικά σας.Φτωχοι άνθρωποι είναι θα υποχωρήσουν.Το τάξιμο δεν βλάπτει, ανοίγει πόρτες.

Τώρα τα έχετε όλα.Πουλάτε αμέσως την άδειά σας σε αλλον, παίρνετε τα λεφτά σας και αφήνετε τον αγοραστή της άδειάς σας να κάνει την υπολοιπη δουλειά.

Σε μία πτωχευμένη χώρα σάν τη δικιά μας, ξέρετε εσείς καλύτερη δουλειά?

Βασιλική Βαρελά
Μέλος του ΣΠΠΕΝΚ

Για το θέμα  πολύ εύστοχα γράφει ο http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/ (διαβάστε περισσότερα εδώ)
............Και φυσικά, αν το δείτε, χωρίς να δείτε την ουσία,τα αιολικά , είναι η μόνη επένδυση που ο επενδυτής βγάζει εγγυημένη απόδοση, χωρίς να ............Και φυσικά, αν το δείτε, χωρίς να δείτε την ουσία,τα αιολικά , είναι η μόνη επένδυση που ο επενδυτής βγάζει εγγυημένη απόδοση, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς καν να χρειάζεται κεφάλαιο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τις άδειες (έδωσε άδειες η ΡΑΕ να φάνε κι οι κότες), να βρεις τα χωράφια στα βουνά ή στα νησιά (χάρη στην Μπιρμπίλη, το νοίκι είναι το ίδιο με αυτό που πληρώνουν οι μελισσοκόμοι, αν είναι "Δημόσιο"), οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις είναι οι πιο εύκολες να "πιαστούν" (τάζεις χωματουργικά στον μπατζανάκη, τοπογραφικά στον ανιψιό, υπηρεσίες φύλαξης στον γιο της ιδιαιτέρας)... Διαφθορά με άλλο όνομα.


Από εκεί και πέρα, οι ταρίφες είναι όσο χρειάζεται για να βγει κάποιο θετικό IRR, τα ίδια κεφάλαια τα βάζει ο κατασκευαστής του αιολικού, τσοντάρει και κανένα ΕΣΠΑ ή Γιούνκερ, τους δρόμους τους άνοιξε νύχτα κάποιος Δήμαρχος, την διασύνδεση την φτιάχνει ο ΔΕΔΔΗΕ δήθεν για το ξωκλήσι, και τα δάνεια ... Τα δάνεια;


Τα δάνεια είναι εγγυημένα από τις εγγυημένες ταρίφες, επιδοτήσεις , του Νόμου Μπιρμπίλη.


Κι αν φοβούνται οι τράπεζες (ναι, φοβούνται) φτιάχνεις και ένα fund με κεφάλαια ιδιωτών, και κάνεις, σε κυριλέ εκδοχή, αυτό που προσπαθεί να κάνει η "Δάφνη" στα νησιά:


Μαζεύεις λεφτά από τον κοσμάκη. Παίρνεις λεφτά τάζοντας αποδόσεις -- από μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις πληρωτέες από καταναλωτές, σε πτωχευμένη χώρα που είναι σε εκκαθάριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...