''Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι «πονηροί πολιτευτές» του Νομού μας, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπούν για δύο δεκαετίες τους συμπολίτες μας στην Ελληνική Βουλή έχοντας πείσει και τους πλέον δύσπιστους για την αναγκαιότητα διατήρησής τους στα έδρανα του κοινοβουλίου εφ’ όρου ζωής, στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην πολιτισμική κληρονομιά του Νομού μας.
Η «ανακάλυψη» ότι στα περίχωρα της Χαλκίδας υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της «Αυλίδας» για την οποία είναι ανάγκη να ενδιαφερθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και να υποστηρίξει την ανάδειξη και αξιοποίησή του είναι ένα «τεράστιο βήμα» προς τα εμπρός στην «πολιτική τέχνη» του «είδα φως και μπήκα».
Η «ανακάλυψη» ότι στα περίχωρα της Χαλκίδας υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της «Αυλίδας» για την οποία είναι ανάγκη να ενδιαφερθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και να υποστηρίξει την ανάδειξη και αξιοποίησή του είναι ένα «τεράστιο βήμα» προς τα εμπρός στην «πολιτική τέχνη» του «είδα φως και μπήκα».
Ο γνωστός «επενδυτής αμνησίας» του Νομού μας βέβαια, δεν συνόδευσε την ανακοίνωσή του με κάποιο αρχαίο ρητό όπως συνηθίζει, ίσως γιατί οι «αρχαιολογικές του αναζητήσεις» δεν επιβεβαιώνουν ακόμα τη σύνδεση αυτού του αρχαιολογικού χώρου με την Αυλιδεία Αρτέμιδα!
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ενημερώσουμε τον λάτρη των δημοσίων σχέσεων εν Αθήναις ότι:
- Παρά την διαχρονική αδιαφορία του ίδιου και των κυβερνήσεων στις οποίες υπηρέτησε και χάρη στην δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες τοπικών συλλόγων και των υπαλλήλων της αρχαιολογικής υπηρεσίες στην Εύβοια, ο αρχαιολογικός χώρος της Αυλιδείας Αρτέμιδος είναι υπαρκτός εδώ και δεκαετίες παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης τον απαξίωσαν και δεν έχει τύχει ακόμα της προβολής που του αξίζει ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή μας .
- Η Αυλιδεία Αρτέμιδα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για την ιστορία του τόπου μας καθώς συνοδεύει και απεικονίζει την πόλη μας και το νησί διαχρονικά από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
- Η σύγχρονη ιστορία της περιοχής είναι εξίσου σημαντική και οφείλει να αναδειχτεί ενιαία
- Η περιβαλλοντική αξία της περιοχής είναι επίσης αδιαμφισβήτητη και πρέπει ισότιμα να αναδειχτεί.
- Έχει κατατεθεί ήδη συγκεκριμένη πρόταση προς τους πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας για συνολική ανάδειξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής κατά τρόπο που να συνδέει τις ιστορικές περιόδους της Εύβοιας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να διαμορφώσει ενιαία το χώρο δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Η πρόταση αυτή που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία μεμονωμένων εθελοντών του πολιτισμού της πόλης μας και εξελίχθηκε σε πρόταση του Θεάτρου Χαλκίδας και του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βαθέος Αυλίδος έχει ήδη την υποστήριξη μεγάλων και ιστορικών πολιτιστικών φορέων της Εύβοιας, της τοπικής κοινωνίας και απασχολεί θετικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Χαλκιδέων και τα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Οικονομίας.
Ελπίζουμε οι όψιμοι θιασώτες του Πολιτισμού στο Νομό μας να ενδιαφερθούν και να δραστηριοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση και να μην προσπαθήσουν να ναρκοθετήσουν μια πρόταση που μπορεί να εντάξει τόσο τον αρχαιολογικό χώρο όσο και την ευρύτερη περιοχή στο τουριστικό χάρτη της Ελλάδας αναβαθμίζοντας την πολιτιστική μας παρουσία και δημιουργώντας νέες και ευοίωνες προοπτικές για την τοπική μας οικονομία.
Εν κατακλείδι οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν και προφανώς κόπιασαν για να «πετύχουν» την ενασχόληση του «πονηρού πολιτευτή» με την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.
Λιβανίου Ζωή
Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ
Χαλκίδα, 3 Απριλίου 2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου