Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Έκρηξη χρεών: Κατάσχονται λογαριασμοί τραπεζών, μισθοί, συντάξεις και ενοίκια

Σε χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προχωρά το δημόσιο καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται διαρκών. Μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους συσσωρεύτηκαν οφειλές ύψους 2,6 δισ. ευρώ και το συνολο των χρεών προς την εφορία έχει αγγίξει τα 94 δισ. ευρώ. Από αυτά το 1 δισ. δημιουργήθηκε μόνο τον Φεβρουάριο.
Τους δύο πρώτους μήνες του 2017 από την επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ, αυξήθηκαν οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις αλλά και σε

ακίνητα.


Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία μόνο τον Φεβρουάριο έγιναν 21.231 κατασχέσεις, κάτι που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μήνα γίνονταν 1.000 περίπου κατασχέσεις την ημέρα.

Στην περίπτωση που συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό οι κατασχέσεις, τότε ο αριθμός τους θα ξεπεράσουν τις 140.000 του 2017 και πιθανόν να είναι και υψηλότερες έως και 45%.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είναι πιθανό στο τέλος του 2017 οι οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο να φτάσουν ακόμα και τα 100 δισ ευρώ.

Με το άνοιγμα λογαριασμών τραπεζών και αφαίρεση χρήματα από μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις αποταμίευσης, ενοίκια, αλλά και τις κατασχέσεις ακινήτων επιχειρείται να μπει φρένο στα ληξιπρόθεσμα.

Ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο σχεδόν 900.000 φορολογούμενοι

Μόνη λύση για όσους είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι ο ακατάσχετος λογαριασμός έτσι ώστε να γλιτώσει ένα ποσό

Είναι περισσότεροι από 4.000.000 οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Δημόσιο. Ουσιαστικά είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν κινδυνεύουν καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ και δεν έχουν μπει ούτε στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...