Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Κάλεσμα της ΛΑ.Ε Ν. Καρυστίας για την αυριανή συγκέντρωση

Η ΛΑ.Ε Νότιας Καρυστίας συμμετέχει ενεργά τις κινητοποιήσεις και στηρίζει τον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και πολιτών του δήμου Καρύστου, για την ανάκληση των δασικών χαρτών, που σαν αποτέλεσμα έχουν όλες οι χαρακτηριζόμενες ως δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις να χαρακτηρίζονται αυτόματα ως ‘Δημόσιες’, στερώντας την γή  από τους ιδιοκτήτες τους.


Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται η τοπική αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία , ξεριζώνοντας τους αγρότες – κτηνοτρόφους από την γη τους. Έτσι, ουσιαστικά χαρίζονται όλες οι «Δασικές’ εκτάσεις στους ασύδοτους και ανεξέλεγκτους κερδοσκόπους των μεγάλων εταιρειών, και κυρίως Αιολικών, ντόπιων και ξένων.

Αυτοί οι δασικοί χάρτες καταστρέφουν τις ζωές μας και το Περιβάλλον της περιοχής μας με τραγικές συνέπειες για την τουριστική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία, την γεωργία, την αλλοίωση του κλίματος. Ως  αποτέλεσμα της εφαρμογής των «δασικών χαρτών» θα είναι η καταστροφή της ζωής μας και η αρπαγή της γης μας.

 Ζητάμε:        

1) Την ανάκληση των Δασικών Χαρτών, την διαβούλευση με την κοινωνία μας   και τους φορείς της,

2) Την ταυτόχρονη επίλυση του τεράστιου ιδιοκτησιακού προβλήματος, χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των ιδιοκτητών.

3)Να μην υπάρξει καμιά νέα εγκατάσταση Α.Π.Ε. στη Ν. Καρυστία και να ανακληθούν όλες οι άδειες που έχουν ως τώρα δοθεί για εγκατάσταση.

4)Την προστασία του Περιβάλλοντος  και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της περιοχής μας.

Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων να σταθούν στο πλευρό του αγώνα των κατοίκων μας.

 Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να αναλογισθεί τις ευθύνες της για το μέλλον της περιοχής μας, των κατοίκων της, και της Νέας Γενιάς. Να σταματήσει να στηρίζει τους ασύδοτους κερδοσκόπους των εταιρειών, με πρόφαση κάποια δήθεν ανταποδοτικά οφέλη που θα εισπράξει…, αυτά αποτελούν τα καρφιά στο φέρετρο που μας ετοιμάζουν. Ν σταθεί αρωγός στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Από την στάση της  θα κριθεί από τον λαό!

Καλούμε όλο τον λαό της Νότιας Καρυστίας στις κινητοποιήσεις  και στην Συγκέντρωση της 23ης Απριλίου 2017 στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Καρύστου. Να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας  που αγωνίζονται για τα ίδια προβλήματα… Με αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε. Την νίκη την φέρνει  ο Ενωμένος Αγώνας. 
                              
ΛΑ.Ε.  Ν. Καρυστίας 21.4.2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...