Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Εκδήλωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας για τις Εξελίξεις στις Εργασιακές Σχέσεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3 Απριλίου το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με θέμα τις εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση. 

Οι εισηγητές  Απόστολος Καψάλης, PhD στα εργασιακά και Βασίλης Κουμαριανός, PhD στην κοινωνική ασφάλιση, παρουσίασαν με πολύ τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο  τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα χρόνια των μνημονίων, την δραματική επισφάλεια που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την επέκταση της ελαστικής εργασίας σε τομείς όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση η Υγεία και η Παιδεία, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που καθιστούν  την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη δυσχερέστερη. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου Γιώργος Γκιούλος ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν  τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Στάθης Κουτσιουμπέλης, Βασίλης Πολυμερόπουλος και Γρηγόρης Καλομοίρης. Από όλους τονίστηκε η ανάγκη για συσπείρωση στα σωματεία, που τα τελευταία χρόνια και παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να εμποδίσουν με τη δράση τους ειλημμένες μνημονιακές αποφάσεις (αξιολόγηση, απολύσεις, κ.λ.π.) καθώς και για πολιτικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων που θα πρέπει να είναι οργανωμένοι και μαζικοί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής που τις ημέρες αυτές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του Υπουργείου να παγώσει για 8η χρονιά τους μόνιμους διορισμούς, καταδικάζοντας στην αδιοριστία ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που παραμένουν ελαστικά εργαζόμενοι ακόμα και 15 χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...