Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το μήνυμα της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψου για την ημέρα καταπολέμησης του bullying

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη διεθνή ημέρα κατά του bullying η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου επισκέφθηκε το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, όπου και μίλησε για το θέμα με τους μικρούς μαθητές. Ακολούθως η Δήμαρχος ανακοίνωσε το παρακάτω μήνυμά για την ημέρα αυτή: «Με τον διεθνή όρο bullying, υποδηλώνεται σήμερα το επικίνδυνο φαινόμενο άσκησης συναισθηματικής, λεκτικής ή και σωματικής βίας με σκοπό τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό των

θυμάτων.

Αυτό το πολυσύνθετο και πολύπλευρο φαινόμενο, αποτελεί μία μεγάλη σύγχρονη κοινωνική πληγή, υπό το δεδομένο μάλιστα της αυξημένης συχνότητας που παρατηρείται.

Οι άνθρωποι που ασκούν εκφοβισμό, συχνά είναι οι ίδιοι τρομοκρατημένοι για κάτι και έτσι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους άλλους για να κρύψουν τα συναισθήματά τους ή παρενοχλούν άλλους για να μην τους παρενοχλήσουν πρώτα εκείνους.

Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε άτομα που ασκούν εκφοβισμό είναι να σου αρέσει ο εαυτός σου, να έχεις αυτοπεποίθηση και να μη μοιάζεις με θύμα.

Η άμεση καταγγελία οποιασδήποτε παρενόχλησης είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του bullying.

Με την ελπίδα πως στον μικρό χαρισματικό τόπο μας τέτοια φαινόμενα αρρωστημένης εκδήλωσης βίας είναι σπάνια, ευχόμαστε για την δραστική αντιμετώπιση του bullying σε διεθνές επίπεδο και για την σταδιακή εξάλειψή του».



Κατά την επίσκεψή της στο Α’ Δημοτικό Σχολείο, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού είχε την ευκαιρία να παραδώσει το δώρο, που αθλοθέτησε ο ΦΟΣΔΑ και κέρδισαν οι μικροί μαθητές, κατασκευάζοντας το καλλίτερο χριστουγεννιάτικο δένδρο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...