Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα της Γυναίκας

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας Τμήμα Φύλου- Φεμινιστικής Πολιτικής - Η 8η του Μάρτη πέρασε και μαζί μ΄ αυτήν και το «πνεύμα της γιορτής». Τελείωσε η αβρότητα της προσφοράς λουλουδιών και των ρομαντικών ποιημάτων….Από σήμερα επανερχόμαστε στην ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα. 


Ένας Πολωνός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο γιατί είναι, λέει, «πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο έξυπνες» από τους
άντρες! … 

Και εμείς, από σήμερα , μαζί με τους φορείς και τις γυναικείες συλλογικότητες και οργανώσεις , με τους συμμάχους του γυναικείου κινήματος, καλούμαστε να δώσουμε εκ νέου αγώνες για να αποκρούσουμε απόψεις και αντιλήψεις που ξαναβγήκανε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Από την άλλη, για μας, η 8η Μάρτη, είναι μέρα μνήμης και τιμής σε όλες εκείνες τις γυναίκες που διαχρονικά αγωνίστηκαν για τα κοινωνικά, εργασιακά ή ακόμα και για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, που για αιώνες μας στερούσε η πατριαρχική κοινωνία και το σύστημα της διάρθρωσης των οικονομικών σχέσεων και παραγωγής.

Είναι η ώρα και η στιγμή, οι γυναίκες να συνεχίσουν να βγαίνουν στους δρόμους και να φωνάζουν ενάντια στην κακοποίηση, να υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην εργασία και την ίση αμοιβή, το δικαίωμα τους πάνω στο σώμα τους, το δικαίωμά τους στην ισότητα των φύλων.

Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κερδίζονται με διαρκή αγώνα. 

Ας είμαστε πάντα παρούσες στα κελεύσματα των καιρών .

Χαλκίδα 9 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...