Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Βασίλης Δεμερτζής: Κληροδότημα Μπαφέρου, πρόβλημα η χαμένη ευκαιρία!

Στο Κληροδότημα Μπαφέρου αναφέρεται  με επιστολή του ο πολιτευτής και Υποψ. Βουλευτής Ευβοίας με την Νέα Δημοκρατία Βασίλης Δεμερτζής: 
''Η διαχρονική πορεία της διοίκησης του Ελληνικού κράτους έχει να παρουσιάσει πολλές και τρανταχτές περιπτώσεις χαμένων ευκαιριών. Η περίπτωση του κληροδοτήματος Μπαφέρου στη Χαλκίδα είναι χαρακτηριστική περίπτωση εξόφθαλμης ανικανότητας του Δημοσίου

να αξιοποιήσει οικονομικούς πόρους που έχει στην διάθεσή του ώστε να επιτελέσει κοινωνικό έργο σε συνδυασμό με την βούληση Μπαφέρου (δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για την δωρεάν ιατρική φροντίδα των καρκινοπαθών στην Εύβοια). 

Είναι λυπηρό το ό,τι το θέμα αναδείχθηκε σαν πρόβλημα και όχι σαν ευκαιρία, υπερβαίνοντας τα λογικά χρονικά πλαίσια υλοποίησης του αντικειμένου του κληροδοτήματος από τους διαχειριστές του.

Οι ευθύνες όπως είναι λογικό ανήκουν σε πολλούς, κυρίως όμως σε όλους εμάς που μείναμε αδρανείς είτε γιατί δεν το γνωρίζαμε, αλλά και για όσους το γνώριζαν, που δεν ενεργούσαν. 

Θεώρησα λοιπόν τον πολιτευόμενο Δεμερτζή, υπεύθυνο στο ποσοστό που μου αναλογεί, όταν ενημερώθηκα από τα μέλη του «Συνδέσμου Φίλων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο Ιπποκράτης» για το ανοιχτό αυτό ζήτημα του κληροδοτήματος Μπαφέρου εδώ και 60 χρόνια περίπου. 

Αναζήτησα την άκρη του νήματος με διαδοχικές συναντήσεις με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, νομικούς που έχουν διαχειριστεί την υπόθεση, νυν και πρώην μέλη της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης, στελέχη του Υπουργείου Υγείας και πολιτικούς παράγοντες. 

Το συμπέρασμα απλό, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις,  διάφοροι γραφειοκράτες της διοίκησης ποτέ δεν ήθελαν να προχωρήσει η δημιουργία ογκολογικής μονάδας στη Χαλκίδα και για το λόγο αυτό ποτέ δεν την προγραμμάτισαν στο να γίνει. 

Η τελευταία άρνηση από την ΥΠΕ Στερεάς – Θεσσαλίας ήρθε πριν από 10 μήνες. 

Σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια από εμπλεκόμενους φορείς στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας να δημιουργηθεί ογκολογική μονάδα, στελεχωμένη και εξοπλισμένη στο να υλοποιεί το αντικείμενο του κληροδοτήματος Μπαφέρου την οποία και στηρίζω ενεργά.

Από την πλευρά μου πέρα από την δημόσια στήριξη μου στη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενημέρωσα για το θέμα και τον αρμόδιο Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου για τις δικές του ενέργειες.               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...