Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου Αυλίδας

Το θέμα της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τα μέλη του Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας ο «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ».  Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου, που από το 1980, οπότε και ιδρύθηκε, πρωτοστατεί στα τοπικά δρώμενα,
...έχοντας, παράλληλα, στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της Αυλίδας και την προώθηση της επίλυσής τους, επιδιώκοντας τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, για τον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας τόνισαν το γεγονός, ότι δεν έχει τύχει καμίας φροντίδας και αξιοποίησης, αλλά ούτε και ενδιαφέροντος για τη συνέχιση των ανασκαφών. 

Ταυτόχρονα, ζήτησαν να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες και της Περιφέρειας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, ώστε να προβληθεί στο κοινό. Μεταξύ άλλων, πρότειναν την ένταξη της Αυλίδας στον κατάλογο της UNESCO  ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο Σίμος Κεδίκογλου εξήρε το έργου του Συλλόγου και τόνισε, ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες εξεύρεσης χρηματοδότησης μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης, ενοποίησης  και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας. 

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας με τις αρχαιολογικές Σχολές Πανεπιστήμιων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να δοθούν άδειες για ανασκαφικές έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...